Publicerad:
Uppdaterad:

Varför ska man lyckas med Viktklubben?

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

Läs chatten med redaktör Bella Tidblad

Bella Tidblad säger: Hej - nu är jag här! Ställ frågor!

Lisa säger: Varför har ni startat Viktklubben?

Bella Tidblad säger: Vi har haft tidningen Hälsa i flera år och nu var dags för en produkt på nätet. Att det just handlar om viktminskning beror på att övervikt är ett ökande folkhälsoproblem.

Micaela säger: Hur gammal måste man va för att få gå me?

Bella Tidblad säger: Man måste vara över 18 år eftersom vi inte tycker att tonåringar ska gå ner i vikt.

Fructizz säger: hur stor chans är det att det funkar?

Bella Tidblad säger: Produkten är helt ny, men vi har utvecklat den tillsammans med landets främsta experter på viktminskning - prof Rössner och hans stab - så följer man programmet ska man gå ner i vikt.

emma säger: Jag är vegetarian, har ni recept som gör att även jag kan gå med i Viktklubben? Om inte, kan man byta ut ev kött mot ex quorn?

Bella Tidblad säger: Vi har ännu inga speciella menyer för vegetarianer. Men vi har mer än 70 vegetariska recept och över 50 recept med fisk som du kan byta mot. Dessutom kan du skriva in dina egna favoritrecept och få dem näringsberäknade. Självklart kan du byta ut kött mot quorn. Om quorn inte finns i vår livsmedelsbas - jag kommer inte ihåg alla mer än 2000 livsmedel ;-) - kan du lägga in det själv.

Ulle säger: Vad gör att man lyckas med viktklubben när man inte lyckas annars???

Bella Tidblad säger: Vår enkla metod i kombination med stöd och coachning från Sveriges främsta viktexperter. Dessutom har vi många smarta tekniska funktioner som gör att du kommer lära dig mycket både om dig själv och om mat och motion.

Linnda säger: Det står i användaravtalet att AB har rätt att publicera bilder, dagböcker mm. Hur gör jag om jag absolut inte vill ha mina uppgifter i tidningen?

Bella Tidblad säger: Nej, vi menar inte att kommer publicera era uppgifter i tidningen. Den skrivningen betyder att vi vill kunna publicera exempelvis dina frågor till experterna.

bullan säger: jag vill gå med i viktklubben NUUUU, men vi ska bort på långresa under juli och halva augusti. Hur gör man då. Kan man gå med nu så man hinner gå ner lite och göra ett uppehåll tills man kommer hem i mitten av augusti??? Jag är jättesugen på att gå med just nu på en gång.

Bella Tidblad säger: Om du har internet uppkoppling dit du ska resa så kan du vara med hela tiden. Annars hinner du ju med många veckor fram till att du reser bort.

felicia säger: Vilka rekommenderar ni att gå med i Viktklubben?

Bella Tidblad säger: Alla som har några extra kilo som de vill bli av med - gör vårt BMI-test som du hittar om du klickar på "viktklubben" i vänsterspelten på aftonbladet.se

Fortsatt svar till bullan: Du kan inte gör upphåll i abonnemanget, men du kan ta ett längre abonnemang så att det är aktivt när du komme tillbaka.

tindra säger: Hej. Ä viktklubben nåt bra? Ja ä redan med i viktväktarna, men har svårt att få tid till att gå dit...

Bella Tidblad säger: En stor fördel med Viktlubben är att du bestämmer tiderna själv. Bara du har en dator kan du logga in dig när som helst.

Fructizz säger: Hej...Jag bor i Frankrike...jag försôkte ga med men det gick inte att betala härifran!?

Bella Tidblad säger: Det ska gå bra att betala med kort från utlandet. Jag vet att vi har fler medlemmar i just Frankrike.

undrar säger: hur funkar viktklubben

Bella Tidblad säger: Menyerna är anpassade efter din kropp, vikt och hur mycket du vill gå ner i vikt. Dessutom har vi den smarta dagboken som automtsikt räknar ut plus och minus i din vitutveckling. Vi satsar också på gemenskap medlemmarna emellan för att ge varandra stöd och tips - och förstås stödet från våra experter.

Maxus säger: Hej! Jag tycker det är en jättebra idé med viktklubben. Jag har två frågor:

1) Har ni börjat skriva medvetet uppviglande artiklar angående fetma (en halv köttbulle om dagen räcker för att ett barn ska bli fett) för att driva på intresset

2) Finns det något samband mellan er lansering av denna betaltjänst, och er oerhört kritiska granskning av viktväktarna för någon månad sedan?

Bella Tidblad säger: Den begynnande svenska fetman är ett ökande folkhälsoproblem som många experter slagit larm om. Därför har tidningen startat en artikelserie om problemen.

Granskningen av ViktVäktarna har inget samband med att Viktklubben lanseras - Aftonbladet har skrivit mycket om Viktväktarna, både positivt och negativt.

mimmi säger: vad kostar det att vara med, engångskostnad eller /månad. Rössners nutrilett medtod ingår den om man vill nå ett snabbt resultat eller få en kick i början

Bella Tidblad säger: Vi har abonnemang på 3 mån för 198kr, 6 mån för 249 och 12 mån för 379.

Fructizz säger: Jag har inte den möjligheten att bestämma själv vad det blir till middag, kan man fortfarande äta "vanlig middag" eller maste man äta era recept?

Bella Tidblad säger: Självklart kan du välja att äta vad du vill. Men skriv in i dagboken så att du får maten rätt närings- och kaloriberäknad. Det är viktigt att föra boken över sina matvanor predikar prof Rössner.

Maria säger: Hej! Jag har gått med i Viktklubben och hoppas att detta ska ge resultat. Får man inget personligt veckobrev??

Bella Tidblad säger: Jo, du kommer att få coachbrev och motionscoachbrev varje vecka.

Bella Tidblad säger: Hej då och tack för i dag - i morgon kl 13 chattar läkaren Yvonne Linné från Huddinge sjukhus. Välkomna tillbaka!

Moderator säger: Chatten är slut. Alla frågor och svar kan läsas inom kort på www.aftonbladet.se/halsa/. Håll utkik efter fler chattar med experterna.

Publicerad:
Publicerad: