Publicerad:
Uppdaterad:

”Tro på dig själv. Jag trodde aldrig att det skulle gå så här bra för mig”

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

Carina Tufvesson, Årets viktklubbare, chattade med läsarna.

Carina Tufvesson säger: Hej, nu är jag här och kan svara på era frågor

Lemony Snicket säger: Hej! Herregud vilgen bedrift! Hur gjorde du? Hur lång tid tog det? Jag själv är en STOR tjej på 135 kg...Hur ska jag göra?! Några tips? Kram!

Göran säger: Grattis Carina till viktminskningen. En fråga, hur ska du göra för att garantera dig själv att inte gå upp i vikt igen?

   Carina Tufvesson säger: det tog lite över ett år. Jag följde viktklubbens mat och motionscheman varje dag.

   Carina Tufvesson säger: jag har nog lärt mig vad jag ska äta och inte äta. Man lär sig det efter ett tag. Och så måste man röra på sig.

Sandra säger: grattis!!! vilket spelar mest roll tror du, kost eller träning? vet att det måste vara en kombination av båda om man vil gå ner, =)

   Carina Tufvesson säger: Det är en kombination av det hela. Man får göra det man orkar och kan. Det lilla man kan göra är bättre än inget.

piteå säger: hur många mål om dagen har du ätit?

och hur har du motionerat??

   Carina Tufvesson säger: Jag har ätit 4 mål om dagen, enligt viktklubben. och motionerat minst en timme om dagen. Ibland har jag vilat en dag.

jijji säger: Hej! Och grattis! En stor bedrift! Har du någongång under tiden unnat dig något gott och lite onyttigt eller har det varit strängt schema?

   Carina Tufvesson säger: Jag har unnat mig något godis eller nån kaka då och då. Men jag har försökt hålla det strikt. Innan missbrukade jag nästan socker. Jag har unnat mig annat, t ex en ny tröja istället för godis.

säger: Hur länge tar det innan kroppen ställer in sig på rätt sorts mat och man slipper suget?

   Carina Tufvesson säger: Jag kan fortfarande få sug. Men jag har alltid frukt och morötter till hands om jag känner att sockersuget kommer. Det blir man nog aldrig av med. Jag äter mycket frukt istället.

my säger: jag vill gå ner ett par kg. Jag tränar väldigt mkt och äter rätt ändå har jag ett par överflödiga kilon..Var det svårare att gå ner de sista kilona än det var att gå ner de första?

   Carina Tufvesson säger: Det var svårast att gå ner de sista kilona. Om man tränar mycket omvandlas fett till muskler.

cecilia säger: om du skulle ge ett tips vad skulle de bli?

   Carina Tufvesson säger: Gå med i viktklubben. Det har sporrat och hjälpt mig. Och tro på dig själv, att man kan.

hanna säger: grattis carina! vilket jobb du har gjort! vilken motionsform använde du?

   Carina Tufvesson säger: Jag började med promenader och cykling. Sen övergick jag till stavgång. När jag gått ner mycket började jag löpträna, det är det jag håller på med nu.

säger: grattis! känner du att du fått offra något för att lyckas med viktminskningen. ja, menar mat är ju socialt och en njutning. semester och goda middagar med vänner är något som förknippas med mat och goda desserter!

   Carina Tufvesson säger: Nej, jag har ju gått på kalas och fester ändå. Och ätit, fast det jag har tycket varit nyttigt för mig. Jag har hoppat över desserer, och ätit frukt istället .Jag äter mer nu, fast nyttigare. Jag tycker inte att jag har behövt hoppa över något.

my säger: har du provat ätardagar? använde du dig av det?

   Carina Tufvesson säger: Nej, det har jag inte gjort.

lina säger: Vad fick dig att bestämma dig och klara?

   Carina Tufvesson säger: När jag var ute och gick med hunden och inte kunde klara av att prata samtidigt. Jag fick panikångest en kväll, jag ställde mig på vågen på morgonen efter och vägde 109 kilo. Då bestämde jag mig för att lägga om. När jag märkte att jag inte orkade så mycket.

Göran säger: Har du använd några kosttillskott eller prestationshöjjare, Alpha Liponsyra och Kalcium Pyryuat, ska ju enligt Fredrik Pauluun ge god fettförbrännande effekt.

   Carina Tufvesson säger: Nej, det har jag inte gjort. Det enda jag har ätit är vitaminer.

anton säger: Hur reagerar huden på den kraftiga viktminskningen?!

   Carina Tufvesson säger: Det har faktistkt funkat förvånansvärt bra. Det är lite på underarmarna bara. Annars har det gått tillbaka jättefint.

Micke säger: På vilket sätt hjälpe Viktklubben dig som man inte klarar själv med vilja och Disciplin ?

   Carina Tufvesson säger: Det var nog att man fick matschema, sju dagar i veckan med recept och motionsprogram. Det hjälpte mig jättemycket .Att jag visste vad jag skulle äta och göra. Man behövde inte tänka så mycket, allt var inplanerat.

säger: Hur orkar man, de gånger då allt känns svårt och deppigt... några pepp-tips för att ta sig över hindren?

   Carina Tufvesson säger: Man har ju alltid sina perioder. Jag tror att många gånger ska man tro på sig själv. man får må dåligt i bland. Att gå ut och gå tycker jag rensar tankarna bra. Unna dig något annat, inte mat. Köp något annat som du tycker att du är värd. Gå ut och gå, det rensar huvudet när man tycker att det är jobbigt.

Charlie säger: Om man vill sänka vikt snabbt, vad att rekommendera. Har ca 18 kg för mycket! Ska man glömma beach 2005 och sikta in sig på 2006 istället??!

   Carina Tufvesson säger: Ja det tycker jag. Många gånger om du går ner snabbt går du upp fort igen. Ta det på sikt istället. Lägg om dina matvanor permanent så håller du vikten på sikt.

Magnus Sate Sandberg säger: Jag säger bara WOW vilken bedrift! Har du alltid haft problem med vikten? Vad fick dig att att verkligen sätta igång? Wow!

   Carina Tufvesson säger: Nej, jag var aktiv fotbollsspelare tidigare. Det var när jag blev gravid som kilona fastnade. Man tänker inte så mycket på det, ett kilo mer eller mindre, men det smyger sig på.

sissi säger: Tips på nyttiga godsaker - typ nyttiga snacks?

   Carina Tufvesson säger: Nej, jag är inte så bra på det .Kolla hellre nån sida på internet, eller viktklubbens recept, de har ju desserter också. Många gånger äter jag grönsaker istället.

my säger: äter du alltid lagad mat på kvällen?

   Carina Tufvesson säger: När jag höll på viktklubben gjorde jag alltid det. Jag försöker hålla det nu också, två lagade mål mat om dagen.

sissi säger: Vad är din största svaghet? Choklad?

   Carina Tufvesson säger: Det är nog allt som rör godis, det har alltid varit min svaghet.

Moderator säger: Dagens sista fråga kommer från Linda.

Linda säger: Vad har varit svårast under den här perioden?

   Carina Tufvesson säger: det har nog varit att låta bli godis och kakor. sockerbegäret. Det har varit svårast.

Moderator säger: Chattet är slut! Stort tack till Carina Tufvesson och våra läsare!

   Carina Tufvesson säger: Kom ihåg att man får må dåligt. Mår man dåligt av sin övervikt ta hjälp, berätta för famlijen att du menar allvar och du vill ha deras stöd. Stå på dig. Jag trodde aldrig att det skulle gå så här bra för mig. Det är en helt ny värld. Jag har fått uppleva så mycket roligt.

Tack för mig, det var kul att chatta med er.

Publicerad:
Publicerad: