Autistiska hade mindre kvicksilver i blodet

Av: 

Karin Persson

Johanna Björklunds

Hälsa

– Fyndet ett bakslag för vaccinskeptiker

Det är många svenska föräldrar som låter bli att vaccinera sina barn mot bland annat mässlingen av rädsla för att vaccinet ska ge autism. Men nu har ännu en studie kommit som visar att det inte finns något fog för oron, skriver Dagens medicin.

Det är det så kallade MPR-vaccinet, som ger skydd mot mässlingen, röda hund och påssjuka, som tidigare skapat rädsla på grund av att det innehåller små halter av kvicksilver.

Vaccinskeptiker har länge hävdat att personer med autism har högre halter av kvicksilver i blodet. Men enligt en ny studie vid University of California i USA har autistiska barn tvärtom lägre halter av kvicksilver i blodet än andra barn. Orsaken tros vara att många autistiska barn är mer petiga i maten och inte gärna äter fisk.

Efter en ändring av fiskkonsumtionen kunde forskarna inte mäta någon skillnad på kvicksilverhalten hos autistiska barn och andra barn.

Fyndet ses som ännu ett bevis för att det inte finns något samband mellan vaccinering och risken för att drabbas av autism.

Källa: Dagens medicin

ANNONS EXTERN LÄNK

Så vet du om du är i hormonell obalans - läs expertens råd här.

Wellness

Publisert:

Aftonbladet

/

Hälsa