Möt våra nya skönhetsbloggare!

HÄLSA

Petra Weiss och Agneta Elmegård, ni ska ju börja blogga för oss. Vilka är ni?

Petra: Jag har jobbat som skönhetsredaktör på Aftonbladet sedan 2002 och har testat en hel del roliga - och oroliga saker inom skönhet. Med åren har jag valt ut mina favoriter och vurmar nu särskilt mycket för lite mer "hardcorebehandlingar" som syror och laser. Som småbarnsmamma över 40 räcker det tyvärr inte med en ansiktsmask för att se piggare ut... Jag gillar också att hålla koll på vad kändisarna gör för att få så fläckfri hud och kommer avslöja ett och annat knep.

Agneta: Jag har varit skönhetsredaktör för Aftonbladet Söndag i 10 år. Jag sitter också i juryn för Swedish Beauty Awards, på hår- och kosmetiksidan. Jag är speciellt intresserad av produkter som är ekologiska och naturliga. De gynnar både en själv och miljön. Jag vill inte bidra till någon smutsig produktion. Många tror att produkterna är mesiga, men så är det inte. Min mission är att få fram bra ekologiska produkter och att få andra att öppna ögonen för dem. Jag är också väldigt parfymintresserad.

Vad kommer vi att få se i bloggen?

Petra: Vi kommer bjuda på roliga, galna, spännande nyheter inom skönhet! 75 procent av det vi skriver om har vi dessutom testat själva.  Vi skriver om allt som har med det yttre att göra och hur man blir snyggare på ett snällt sätt. Inga bröstförstoringar eller operationer!

Agneta: Men vi kommer inte bara att skriva om produkter, det kan handla om mat också. Allt man stoppar i sig syns på huden.

Petra: Vi kommer att vara så personliga vi kan. Ställ gärna frågor till oss så svarar vi i bloggen!

Vad är skönhet för er?

Petra: Det har mycket med utstrålning att göra, det handlar inte bara om att någon är estetiskt snygg. Man ser om någon mår bra. Det spelar ingen roll vad man väger, man kan vara snygg ändå.

Agneta: Man märker om någon bryr sig om sig själv och tar hand om sig själv. Den ultimata estetiska skönheten för mig är Nefertiti personifierad som staty, som finns i Berlin. Jag kan titta på henne i timmar.

Vad är det som fått er att fastna för just skönhet?

Petra: Jag tycker att det är intressant att små saker kan göra att man ser mycket bättre ut och ser man bättre ut så mår man ofta bättre. Mitt första skönhetsminne är ett roll-on-gloss med jordgubbssmak jag köpte när jag var 10. Jag kan fortfarande känna smaken.

Agneta: För mig började det tidigt. När jag fick mina första sparpengar gick jag och köpte min första kajal. Jag var 13-14 år och fick inte för mamma, men jag hade tittat på den och sparat i flera månader. Så länge jag kan minnas har jag varit fascinerad av skönhet och smink.

Vad skiljer er blogg från andra skönhetsbloggar?

Agneta: Jag tror att jag är Sveriges äldsta skönhetsbloggare och det sätter jag en ära i. Vi fyller en viktig funktion för tjejer över 30, som lever ett annat liv än andra i den unga bloggsfären.

Petra: I så fall är jag näst äldst!

Har ni några skönhetsknep att bjuda på?

Petra: Mitt bästa knep är att sova med en fuktighetsmask. Samma sak med hårinpackningar. Jag har inte tid annars. Och glöm inte att peela, det tar två minuter.

Agneta: Lägg extra tid på att hitta din foundation. Den ska blenda in i huden, det gör underverk. Ta hjälp när du ska köpa, det är svårt att se själv. Att testa på handen funkar inte! När man hittat sin foundation kan det verkligen göra skillnad. Annars – sov ordentligt, skippa rökningen och på med solskyddet!

Favoritbehandlingar?

Petra: Kemiska peelingar.

Agneta: Jag gillar nålning. Det är en penna med små nålar i som man använder på huden, det skapar pyttesmå bristningar och stimulerar huden. Stora porer och fina linjer försvinner och huden blir väldigt fin.

Vilken är de konstigaste behandlingarna ni gjort?

Petra: En ayurvedisk behandling i Malaysia. Jag fick ligga naken på en träbrits och blev insmord med oljor. Det blev så halt på träet att jag halkade fram och tillbaka. Jag kände mig som en flotthög, och så fortsatte jag känna mig i två dagar.

Agneta: Jag blev inlindad i tjocka varma lindor med lera i, jag såg ut som en mumie. Sen fick jag på mig en plastdräkt som jag knappt kunde röra mig, och fick ligga still i en och en halv timme. Jag trodde jag skulle dö, jag kunde inte andas. Men resultatet blev fantastiskt.

HITTA BLOGGEN HÄR

Emmy Larsson

ARTIKELN HANDLAR OM

Skönhet