Pigg och glad på spa

avZendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

Trött? Sliten? Less? Ta timeout på ett spa. Ett par dagar med behandlingar, massage och sund mat är det perfekta sättet att komma ikapp.

En helg på spa är det perfekta sättet att få lite avkoppling. Ingen shopping, inga sightseeingturer, inga museibesök. Bara total vila.

Du blir väl omhändertagen av kunnig personal och kan ägna dig åt att motionera, äta god mat och gå på behandlingar.

De ställen som går under benämningen spa kan skilja sig stort från varandra. Vissa är vanliga konferensanläggningar eller äventyrsbad med en separat spaavdelning. Andra arbetar med rehabilitering eller är hälsohem.

Vilka behandlingar som finns varierar. Klassisk massage, ansiktsbehandlingar och inpackningar finns dock på så gott som alla. Många har också egna specialiteter med lokal anknytning, som till exempel tångmassage som man kan få på Varbergs Kurort & Kusthotell. Är det något särskilt du söker är det klokt att ringa och höra vad de olika anläggningarna kan erbjuda. Boka behandlingarna samtidigt som du bokar resan, eftersom det kan vara fullbokat när du väl är på plats.

Ett gott tips är att inte försöka klämma in för mycket under dina spadagar. Du är där för att vila, inte för att du ska flänga mellan vattengympa, ansiktsbehandlingar och alginpackningar.

Och lämna jobbet hemma! Stäng av mobiltelefonen och lämna laptopen hemma. Bok och baddräkt är däremot två måsten.

Unna dig själv en spahelg. Du kommer kanske inte att bli en ny människa, men däremot piggare, fräschare och betydligt mer avslappnad.

Guide till Sveriges mest spännande spa

Publicerad: