Så får du Jakes nya heta kropp

Foto: För ett par år sedan var Jake Gyllenhaals kroppshydda betydligt blygsammare än det sexpack han kan visa upp i filmen Prince of Persia.
HÄLSA

Har du missat filmstjärnan Jake Gyllenhaals nya kropp är det läge att titta nu.

Med svällande muskler och långa lockar ska han ta publiken med storm i nya storfilmen Prince of Persia: The Sands of Time, som precis haft premiär.

Här är träningsprogrammet som fixade hans nya kropp.

Redan för två år sen smygfotades Jake Gyllenhaal under inspelningen av Prince of Persia med en kropp som fick världen att dra efter andan.

Hur hade det gått till? När förvandlades den späda sockersöta Gyllenhaal till ett muskelpaket vi inte skådat sen Russel Crowe i Gladiator för tio år sedan?

Mirakelmannen bakom musklerna heter Simon Waterson och han är också mannen bakom Kylie Minogues silhuett, Halle Berrys kurvor, Britney Spears mage, Cameron Diaz ben och Jennifer Anistons armar.

Militärinspirerat

Watersons träningsregim har inspirerats av de åtta år som han spenderade inom amerikanska militären och garanterar resultat – om det följs slaviskt.

Målet med Gyllenhaals nya kropp var att ge honom en funktionell, stark och flexibel kropp för att klara av stressen och det fysiskt hårda arbetet i rollen som prins Dastan, enligt Waterson.

– Att han skulle se bra ut var inte mitt fokus med träningen. Jag viste att om han tränade, åt och sov som en atlet, kommer han också se ut som en, säger Waterson.

Gå mer långsamt fram

Nu var Simon Watersons träningsprogram för Gyllenhaal extra tuff eftersom den skulle skapa en actionhjälte i extremt bra form, men även vi vanliga dödliga kan följa hans program - i lite enklare form.

Vill du testa rekommenderar Waterson att du startar med färre repetitioner och hälften av konditionsträningen för att på ett mer långsamt sätt bygga upp din fysik.

– Ha realistiska kortsiktiga och långsiktiga mål. Det är också viktigt att alltid göra någon form av träning även när du inte känner för det även om det bara är 15 minuter, allt räknas, säger Simon Waterson.

Källa: Way to Blue