Anniinas viktresa: Gick ner 20 kilo på bara tre månader

Foto: Privat

Hälsa

Klänningen sprack på vännens bröllop – det blev startskottet för Anniina Stobin.

På tre månader gick hon ner 20 kilo med hjälp av Itrim.

– Den här resan har betytt allt. I dag är jag en lyckligare, gladare och mer hälsosam person, säger hon.

Det var augusti 2012 och en vän till Anniina Stobin skulle gifta sig. Men bröllopet blev inte som planerat. Anniinas klänning var för liten och sprack i ärmen – och hon skämdes så mycket att hon och sambon åkte hem.

– Det var verkligen hemskt och jag kände att jag behövde göra något drastiskt, men visste inte vad, säger Anniina.

Hennes mamma hade börjat på Itrim och en dag när Anniina själv passerade ett Itrim-center så såg hon att de hade öppet hus.

– Jag bestämde jag mig för att gå in. Det blev starten på min Itrim-resa.   
Klicka här – och hitta ditt eget Itrim-center.

Gick ner nästan 20 kilo

Anniina började i februari 2013. Då vägde hon 90,1 kilo och målet blev att gå ner till 70 kilo ­– redan i maj samma år hade hon klarat det.

Till en början tog hon hjälp av måltidsersättning. Men efter tolv veckor började hon att gå över till varierad mat.  

– Därefter har jag fortsatt träna tre gånger i veckan, äta enligt handflatemetoden och gå på föreläsningar och individuella samtal med min coach, säger Anniina.

I augusti 2013 hade hon otur och stukade foten rejält. Då trodde hon att det var kört och att hon återigen skulle gå upp i vikt.

– Men jag hade fel. Jag fortsatte träna överkroppen som vanligt och lät benen vila tills foten kändes bra igen, säger hon.

Anniina berättar att hon, sedan september 2014, även har använt sig av Itrims personliga tränare, för att variera träningen.

– Det har utvecklat min träning och ger mig en push och den lite extra energikicken som behövs, när jag känner att motivationen börjar tryta. Nu kommer jag att fortsätta 2015 med personlig träning, regelbunden motion och bra mat, säger Anniina.
Läs mer här om Itrims hälsocoacher.

Anninas framgångsfaktorer

Hon berättar att framgångsfaktorerna för henne främst har handlat om att planera.

– Jag har gjort upp olika planer vecka för vecka och dag för dag. Jag har förberett matlådor, tagit fram veckoscheman och packat träningsväskan och liknande i förväg. Det har varit avgörande för att undvika fallgroparna.

Anniina berättar att hon även har fotograferat sig själv mycket.

– Det kanske låter lite själviskt, men mitt syfte med det har varit att alltid ha koll och inte tillåta mig själv att ignorera problem igen. Dessutom har jag varit ärlig och berättat för alla om min viktresa. Jag valde den strategin för att jag inte skulle kunna fuska.

Vad har det betytt för dig att du lyckats gå ner i vikt?

–  Allt! Hade jag inte gjort den här resan för snart två år sedan hade jag nog aldrig gjort den. Mitt liv har idag ett annat flow än tidigare. Jag orkar mer, men framför allt vill och vågar jag mer eftersom min vikt inte styr mig vare sig fysiskt eller psykiskt, säger Anniina.
Läs mer här om Itrims hälsocoacher.

Promenera överallt

Vilka är dina bästa tips till andra som drömmer om att göra samma resa som du?

– Sätt tydliga mål och se till att träningen blir av. Skriv in den i kalendern om du måste. Sedan är det bra att planera veckans måltider och packa träningsväskan och matlådan kvällen innan. Att ha en stegräknare kan också peppa. Promenera överallt - till och från jobbet, på jobbet och hitta på orsaker att få gå och samla fler steg, säger Anniina Stobin.
Klicka här – och hitta ditt eget Itrim-center.

Itrim

ANNONS EXTERN LÄNK

Hormonell balans: Så mår du bättre när hormonerna börjar svaja - läs mer här.

Wellness

Publisert:

Aftonbladet

/

Hälsa