Ut i vårljuset – och tappa vinterkilon

Av: 

Simone Söderhjelm

Hälsa

Nu är det skönt att röra på sig

Vårlyckan känns i hela kroppen
Vårlyckan känns i hela kroppen

Man kravlar ur idet, kisar mot solen, kliar sig litet här och där och sträcker på stela leder.

Ljuset har kommit tillbaka.

Nu börjar det bli roligt igen att röra på sig igen och läge att tappa några kilon

Nu skulle man vilja sticka ut på backen och dansa en soldans för att välkomna ljuset som kommer tillbaka. Om vi hade såna vanor i det här landet.

Är man måttlig och rätt motvillig motionär så är mörka vintern tiden då man kryper under filten i soffhörnet. Och hänvisningarna till att man måste läsa den här boken eller se det här tv-programmet blir allt fler. Kvällsmackorna lägger sig runt magen.

Motståndet är kompakt mot att sticka iväg någonstans och röra på sig när det är kolmörkt och blött ute. Nu har det ändrat sig.

Kanske börjar man litet försiktigt med en promenad. Tidigt, tidigt på morgonen just när solen går upp blir det nästan en religiös upplevelse. Inte bara kroppen utan också själen får sitt.

Det står inte länge på så går man där och viftar med stavarna eller småspringer motionsslingan. Kroppen vaknar ur vinterdvalan och mycket vill ha mer.

Den sköna känslan av att ha tagit ut sig, av att ha fyllt lungorna med syre, av att ha rådbråkat sin kropp till smidigare rörlighet vill man åt allt oftare.

Och bli stark till sommaren vill man ju.

ANNONS EXTERN LÄNK

Gör en hälsokontroll och få koll på hur din kropp mår - välj ditt test här.

Werlabs

Säljsida | Plus | AftonbladetGå med i Plus – du får träna på Sats!Vad är PLUS egentligen?
Publisert: