TEST: Bästa röda läppstiftet

HÄLSA

Tio läppstift testade – här är de fem bästa

När kulorna gnistrar, räven raskar och klapparna prasslar så passar ett knallrött läppstift lika bra som mandeln i gröten. Vi testade tio – här är fem-i-topp. 

YVES SAINT LAURENT

Rouge volupté­ shine ”04 Rouge in danger”

PRIS: 304 kronor

SÅ FUNKAR DEN: Det här är superlyx i en liten hylsa! Otroligt glammig förpackning med ett stift som ser inbjudande blankt och klarrött ut. Men när det kommer på läpparna ger det precis lagom mycket färg. Det känns mjukt, vårdande och håller länge. Kladdar inte!

BETYG:

CHRISTIAN DIOR

Rouge Dior ”999”

PRIS: Cirka 380 kronor

SÅ FUNKAR DEN: Nu är det jul igen! Den här färgen får oss verkligen att tänka på glammiga klappar. Färgen är härligt julig, aningen matt och får vem som helst att se pigg ut. Ett riktigt filmstjärneläppstift! Ger mycket färg och sitter som berget.

BETYG: 

JANE IREDALE

Pure moist ”Margi”

PRIS: 245 kronor

SÅ FUNKAR DEN: Ett smalt läppstift som ser ut att vara riktigt vinrött, men på läpparna blir det mer djuprött. Doftar och smakar lite bärigt av körsbär. Dock är det aningen torrt, trögt och svårt att få att fästa. Men läppstiftets fördelar är att det inte flyter ut, att det håller bra och inte kladdar.

BETYG: 

ISADORA

Perfect matt lipstick ”03 Red carpet”

PRIS: 119 kronor

SÅ FUNKAR DEN: Det här är inget för fegisar. Färgen är nästan självlysande och det är svårt att vara diskret i ett sånt här läppstift. Lite knepigt att få jämnt på läpparna och man måste måla flera gånger för att få den nyans som man vill ha. Aningen torrt, men extremt kyssäkta och håller länge.

BETYG: 

BARE MINERALS

Moxie lips ”Live it up”

PRIS: 279 kronor

SÅ FUNKAR DEN: Super­smart hylsa där läppstiftet inte kan glida ur och kladda ner hela väskan. Doftar sött som godis och är galet tomterött! Skönt på läpparna och har en krämig, härlig känsla. Lite svårt att få kanterna snygga, men med lite jobb blir det riktigt tjusigt.

BETYG: 

ARTIKELN HANDLAR OM

Skönhet