… och därute skiner solen

Jobbsamtal i örat, men solsken i blick.
HÄLSA

Instängd på jobbet när solen äntligen tittar fram? Hänvisad till rutiner och tidiga kvällar när allt du vill är att sticka på semester?

Vi hjälper dig med sommarfeelingen, här är överlevnadsguiden för kontorsråttan! 

08.00Powerwalk summer style!

Ta en promenad till jobbet – i flip-flops, halmhatt, en melondrink i näven och samba i lurarna. Strosa i turisttakt och samla dig inför arbetsdagen.

10.00 Glassdax!

Du vet väl att du måste resa dig från stolen och pausa arbetet var tjugonde minut? En anledning så god som någon att springa i väg och köpa glass.

13.00Heta linjen!

Samla ihop alla telefonsamtal du måste göra, ta med dig mobilen ut, sätt dig bekvämt mot en solig vägg och sköt alla trista samtal därifrån.

15.00Smit!

Ta eftermiddagskaffet i näven, leta upp en gräsplätt och ta av dig skorna. Måste du stanna inne? Sätt på lite hawaiimusik, blunda och dröm dig bort. Ät en färgglad fruktsallad under tiden.

17.00Busslotto!

Efter jobbet: hoppa på den första buss som kommer, oavsett vart den går. Åk till ändhållplatsen och drick kaffe. Eller blunda, peka på kartan och sätt dig i bilen.Nya platser ger ny energi och nya idéer. Som världens minsta semester.

19.00Till haaavs!

Studier visar att det inte bara är en myt att vi mår bättre när vi vistas vid havet. Har du inget hav i närheten kan en å, en älv, en sjö, en pöl funka lika bra. Redan på 1700-talet samlades man vid vatten för att kurera sig.

20.00Dumpa skärmen!

Vi sover allt mindre och sämre, och enligt studier beror det på att vi har svårt att stänga av mobilen och läsplattan. Kör digital detox på kvällarna. Se en solnedgång i stället!

22.00 Lufta dig!

Sov med fönstret öppet eller bädda på balkongen. ”Demonerna tycker inte om frisk luft”, ska Ingmar Bergman ha sagt. Du mår helt enkelt bättre om det blåser lite i håret. Bonus: du vaknar till fågelkvitter.

ARTIKELN HANDLAR OM