Snabba testet: Så mår ditt förhållande

Din sovställning avslöjar mer än du tror...

Foto: Thinkstock

Sked, rygg-mot-rygg eller ormnästet.

Hur sover du egentligen?

Din position i sängen kan säga något om din relation, rapporterar sajten Vetallt.se.

Hur du verkligen känner inför din partner kan avslöjas genom din sovställning. I alla fall enligt sajten Vetallt.se som rapporterar om en sexexpert, en psykolog och en parterapeut, som har undersökt på det nattliga kroppsspråket.

Här är resultatet i undersökningen:

Att skeda:

Ungefär en tredjedel av oss sover på det här sättet. Sovställningen anses visa på en hälsosam relation. Psykologen Corinne Sweet menar att skedande signalerar ett förhållande där en av parterna har en beskyddande roll. Sovpositionen kan också visa på tillit och sexualitet. En annan variant av skedande är om ni inte ligger kropp mot kropp – det visar på en tryggare och mognare relation. Sexexperten Tracy Cox menar att en skedlös sängkammare kan innebära att man har problem. En anledning till att inte skeda kan nämligen vara att en av parterna är orolig för att den andra ska ta initiativ till sex om man väljer skedställningen. 
 

Att somna i ormnästet:

Bara fyra procent uppger att de tycker om att sova ihopslingrade i en kram – och få gör också detta. Väljer ni den här sovpositionen kan det tyda på att ni är nykära, men det kan också innebära att ni förlitar er för mycket på varandra. Om ni däremot glider isär under natten kan det istället signalera att ni har en mognare relation.

Rygg mot rygg:

Tillhör ni den här gruppen? Grattis! Det är nämligen den bästa sovställningen och ett tecken på en bra relation, som signalerar både närhet och självständighet. Rygg-mot-rygg-ställningen är en av de mest populära – hela 27 procent av oss föredrar den.

Huvud mot bröst:

Det här är en position som visar på passion och förälskelse – ett tecken på sexuell kontakt och att ni är i symbios med varandra.

Roffaren:

En sovställning där den ena parterna tar en stor del av sängens yta kan tyda på att den personen är en smula självisk och tar mycket plats i relationen, enligt psykologen Corrine Sweet.

Efter bråket-positionen:

Enligt sexepterten Tracey kan sovställningen när ni ligger mer än en halv meter ifrån varandra och har blicken åt olika håll tyda på problem. Det här sägs vara den värsta positionen och kallas även för skilsmässo-positionen. 

Annika Jeppsson

ARTIKELN HANDLAR OM