Frossa i sommarbär

HÄLSA

Vitaminrika och läckra från trädgården och skogen

Körsbär, lingon och vinbär – de är inte bara goda, utan fulla av vitaminer, antioxidanter och andra nyttigheter. Här får du tips på läckra och smala rätter som tar vara på sommarens skörd.

Det är aldrig så enkelt att hitta på lätta efterrätter som nu – en näve söta hallon eller några mogna körsbär är goda som de är, och ger inte många kalorier. Bären kan även blandas med yoghurt till en läskande smoothie och ätas till mellanmål eller till frukost.

Vill man lyxa lite extra med läckra efterrätter har viktklubben flera smala recept att bjuda på – vad sägs om en snabb yoghurtglass med björnbär, eller en frostig hallonmousse?

Antioxidanter

Går man utanför trädgården finns det mer bär att plocka – lingon, hjortron och blåbär är också goda, och du får en härlig skogspromenad på köpet. De lite syrligare lingonen passar utmärkt i både maträtter och bakelser, och är fulla av antioxidanter.

Läs även:

Läckra, lätta efterrätter på sommarens bär:

Med skörden från sommarträdgården lagar du enkelt läckra smala efterrätter och bakverk.

Lingonen lyfter i matlagningen:

Ta vara på sommarens bär i huvudrätter och efterrätter. Lingon och svartvinbär, med sina friska syrliga smaker, kan med fördel användas i mer matiga rätter.

Fler artiklar från Viktklubben:

Annika Berge