Skulle ladda ner låt – startade insamling

HÄLSA

Maria och Anna vill bidra till cancerforskningen

En misslyckad nedladdning av en låt av gruppen Eternity gav en efterskänkt femtiolapp till Cancerfonden. Studenterna Maria Sandell, 23, och Anna Ericsson, 23, från Kalmar inspirerades då till att starta en egen insamling till cancerforskningen.

Foto: Privat
Maria Sandell och Anna Ericsson.

– Vi skulle ladda ner en låt av Eternity för att stödja cancerforskningen men misslyckades med nedladdningen. Vi efterskänkte de femtio kronor som låten kostade eftersom pengarna ändå gick till Cancerfonden. Samtidigt bestämde vi oss för att starta en egen insamling via Cancerfondens hemsida, säger Maria Sandell.

Vill samla in 5 000 kronor

”Smålandsgatan 5” heter deras insamling och före den 27 maj hoppas tjejerna ha dragit in minst fem tusen kronor.

– Vi har idag fyra tusen kronor som främst våra kompisar bidragit med. Det är inga stora summor. De flesta av våra kompisar, liksom vi själva, är studenter och bidrar med det de kan. Lite är ju ändå bättre än ingenting, säger Maria Sandell.

Varken Maria eller hennes kompis Anna har haft oturen att någon nära drabbats av cancer. Men vetskapen om hur stor risken är att drabbas skrämmer lika mycket som det inspirerar till att hjälpa till.

”En bra grej”

– Det händer att vi får höra att någon kompis mamma eller pappa drabbats av cancer. Då blir sjukdomen påtagligt även för oss. Vi tycker därför att vår insamling är en bra grej för att stödja cancerforskningen, säger Maria Sandell.

Berätta om ditt engagemang!

Har du startat en insamling eller engagerat dig till förmån för cancerforskningen på något annat sätt? Mejla oss din berättelse!

Skriv en kort presentation och bifoga gärna en bild eller en kort filmsekvens. Det är bra om ditt mejl inte väger mer än 10 Mb.

Engagera dig du också!

Läs mer:

Mary Örnborg

ARTIKELN HANDLAR OM

Cancer