Boosta sommarsexet!

Publicerad:
Uppdaterad:

Sex & samlevnad

Här är maten som hjälper dig

Foto: Thinkstock

Sommar, semester – och tid att njuta av varandra.

Krydda mellan lakanen med hjälp av naturens läckerheter.

Här är maten som gynnar ditt sexliv, enligt health.com.

Stress, stress, stress. För många är de sista veckorna på våren och försommaren ett riktigt maratonlopp. Allt måste bli klart innan semestern och det är lätt att din relation inte får högsta prioritet.

Men så plötsligt är sommarledigheten här. Nu har vi extra tid att lägga på varandra. Vill du krydda mellan sommarlakanen? Här är listan med maten som hjälper dig.

Mandlar:

Mandlar har länge påståtts öka passionen och stimulera lusten. Anledningen är att mandel innehåller ämnen som zink, selen och e-vitamin, som alla är viktiga för din sexuella och reproduktiva hälsa.

Jordgubbar

Här är det perfekta bäret att bjuda din partner på nu när det finns ett överskott. Varför? Jordgubbar innehåller folsyra och b-vitamin, som enligt en studie på University of California, sägs förebygga fosterskador. 

Ostron

Ostron är ett klassiskt afrodisiak. När du äter den lyxiga delikatessen får du nämligen i dig en massa zink, som sägs öka sexualdriften.

Rucola

Den beska salladen sägs göra oss upphetsade. Forskning visar nämligen att de antioxidanter som finns i rucolans härliga, gröna blad, blockerar upptaget av vissa miljögifter, som tros inverka negativt på vår sexuella hälsa.

Tropiska frukter

Det läskande naturliga godiset innehåller massvis med antioxidanter, c-vitaminer och folsyra, som sägs boosta mäns reproduktivitet. Bjud din älskade på en härlig tropisk smoothie eller ett glas färskpressad apelsinjuice. Sedan är det bara att njuta!

Källa: Health.com

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN