”Jag är bra på att ge komplimanger”

HÄLSA

Läs hela chattet med Peter Siepen

”Jag tjänar pengar, ser bra ut, tycker att jag är världsbäst, och dessutom ursäktar jag mig inte. Allt det där som folk borde reta sig till vansinne på.”

Peter Siepen säger: Hej alla snygga och hälsosamma människor!

totto säger: Hej hej! Vad jobbar du som egentligen? Är du en mångsysslare eller har du bara ett yrke?

Peter Siepen säger: Man kan säga att jag framför allt är När & Fjärran-resereporter och discjockey. Yrken där jag vill roa min omgivning!

PE säger: Hej Peter! Vilken tycker du är Sveriges bäst klädda man/kvinna?

Peter Siepen säger: Jag tycker att Therese Alshammar är bra klädd! När det gäller män, tja, jag känner inte till så många bra klädda faktiskt! Di Leva är kul klädd, men han är ju likadant klädd jämt. Jag gillar folk som förnyar sig. Jag kommer faktiskt inte på någon förutom jag själv just nu!

bruhn säger: Tja Peter,du är min stilförebild no 1... Jag har klipptid nu den 17:e och jag måste ha en ny trendig frisyr innan skolan börjar, hur ska ja klippa och färga det? Och sen vad är det hetaste i höst att ha på sig?/bruhn

Peter Siepen säger: Nr 1: jag är ingen modeexpert, jag går på magkänsla och låter mig inspireras av tidningar, musikvideos och second hand. När det gäller frisyr: det ska kännas oklippt, lite stökigt. Kort uppepå, långt bak och blekt lugg har jag just nu.

markus säger: Hej Peter! Du ser jättesnygg ut, hur tränar du din mage? När kan vi beundra dig i tv igen? Vad synd att du är "straight" (eller är du?);-)

Peter Siepen säger: Det finns inget som heter punktförbränning! Man ska promenera trekvart-en timma varje dag, och sedan kombinera med lite situps och armhävningar. När & Fjärran går i gång i början av september. Just nu är jag i St Tropez, och det kommer ett reportage om det sen! När kan vi träffas Markus?

Betterthanyou säger: Hur mkt tid spenderar du på morgonen för att göra dig iordning?

Peter Siepen säger: Eftersom jag är ett sånt proffs och har sån koll så går det ganska snabbt. Ibland när jag velar mellan ett par olika outfits så kan det ta tid, men annars tar det bara tio minuter. Däremot kan det ta lite tid när jag ska ut och resa, för jag har så många skor och de väger så mycket, man kan inte ta med så många och det tar tid att välja.

sötnos säger: Hur mycket pengar handlar du kläder för varje månad? =) vilken hårfärg tycker du just nu är hetast på en tjej?

Peter Siepen säger: Det kan vara jätteolika, ibland är det ingenting alls, men häromdagen när jag handlade Diorjeans handlade jag för 7000 på tio minuter. Men jag handlar mycket på second hand. Att köpa nytt kan ofta vara kapitalförstöring, för det blir omodernt på ett halvår. Och second hand är kul också för att det är unikt, det är ingen annan som har det.

Svenne säger: Du skriver att du tycker om att roa människor, men samtidigt finns det många som stör sig på dig. Har du några begränsningar när det gäller att roa andra pga att det stör vissa?

Peter Siepen säger: Jag tror att roar man alla då har man ingen personlighet. Så länge man roar utan att göra det på någons bekostnad är det okej. Jag tjänar pengar, ser bra ut, tycker att jag är världsbäst, och dessutom ursäktar jag mig inte. Allt det där som folk borde reta sig till vansinne på. Jag är förvånad att inte fler retar sig.

majja säger: Hejsan! Vad tycker du är det fulaste plagg (omodernaste) en tjej/kille kan bära för tillfället?

Peter Siepen säger: Just nu finns det ett band som heter Snook, och de har en låt som heter Mr Cool, där sjunger de "Ta av dig din truckerkeps". Och jag håller självklart med.

Sofie Linköping säger: Tja!! Jag är en 17-årig tjej som jämt hittar dåliga killar... hur kan jag göra för att hitta dom vettiga? Sånna som dej?? ;) Vart ska jag leta??

Peter Siepen säger: Killar som är coola och tuffa, då ska man vara försiktig. De är komplicerade och har en mörk sida, är min erfarenhet. Det i kombination med att man litar på sin magkänsla, och backar ur när det inte känns helt rätt, då blir det bra. Själv är jag ocool och stressig - och omtänksam. En bra kille.

fredrik säger: Peter! Jag är på jakt efter lite små personliga butiker, inget j.lindeberg eller sådant trams som snart gemene man på stan bär på... känns rätt tråkigt. Har du tips på någon liten modetrendig butik, på söder tex har jag hört att det ska finnas..?

Peter Siepen säger: Dels har du Tjallamalla, sen har du Stadsmissionen, de syr om secondhandkläder, det är roligt. Sen finns det Sneakers & Stuff, de har mycket jympaskor. Kolla mer på hightech, lite mer modern design. På När & Fjärran gjorde jag ett reportage på Södermalm, kanske kan man kolla lite adresser på tv4.se. Det var om området SoFo, det är bara att gå runt där så hittar man massor. Grandpa ligger på Södermannagatan, de blandar second hand och nytt, de har mycket bra.

Amelie säger: Hej!! Vill bara säga att jag tycker om människor som vågar ge okända människor komplimanger!! Mer sånt. Själv kom du fram till mig på gbg:s gator och berömde mina fina blåa ögon... Blev jätteglad. Fortsätt med sånt, kan göra en på så himla gott humör!! Så min fråga är: Är du bra på att berömma folk eller vill du helst få höra sånt själv??

Peter Siepen säger: Jag är bra på att ge komplimanger! Varje människas insats gör världen bättre och gladare! Det blir kanske extra roligt när det kommer från en känd människa med stil... Jag får mycket sköna tillrop, det är jättekul! Sen vore det kanske roligt med lite mer konstruktiv, utvecklande feedback så att man kan utvecklas, det är vi lite dåliga på i Sverige.

Moderator säger: Sista frågan kommer från Syliva.

Syliva säger: Är du verkligen så fixerad vid det yttre som du säger, eller är det bara en grej, din lilla image? Det inre måtte väl betyda något hos människor också.

Peter Siepen säger: Jag har ett intresse som sammanfaller med mitt yrke, som gör att jag håller intresset kring min person uppe. Tar jag hand om min yta - får jag mycket uppmärksamhet. Hade jag inte haft något inre eller något att säga hade jag nog inte varit med i mediamatchen så länge som jag har. Jag är snäll och omtänksam. Och duktig. Och förhoppningsvis smart.

Moderator säger: Nu är chattet slut för idag. Tack Peter och alla ni som chattat - ni kommer snart att kunna läsa ett sammandrag. Det var många inne idag så tyvärr kunde inte alla få svar.

Peter Siepen säger: Var rädda om er och ta hand om er själva! Sätt er i själva i första rummet, för först när man själv känner att man är tillfreds med sin egen situation kan man vara en bra medmänniska för sina vänner. Lycka till! Vi ses på När & Fjärrran, tisdagar 20.30 på tv4 i höst!