Fem smala grilltillbehör

Publicerad:
Uppdaterad:

Hälsa

Mumsa grillad mat med gott samvete i helgen

Grillkvällar hör sommaren till – och grillat är dessutom nyttigt!

De stora kalorifällorna finns i tillbehören.

Men det finns smala, goda alternativ. Här bjuder vi på några.

Foto: Colourbox

Sommarens ljumma grillkvällar hör till de där tillfällena man minns när vädret börjar bli kyligare framåt hösten.

Och grillat kött är perfekt för den som vaktar figuren – inget fett behövs vid tillagningen och ändå blir det så ljuvligt gott!

Men det är lätt att lura sig. Köttet är förhållandevis magert, men detsamma gäller tyvärr inte för tillbehören. Visst kan man unna sig feta såser, pommes frites och en krämig potatissallad någon gång ibland, men inte varje gång det ska grillas.

Det finns smala val

Lyckligtvis finns det smala alternativ – testa recepten nedan!

Komplettera med en stor, fräsch sallad, och glöm inte att grilla massor av paprika, champinjoner, lök- och tomathalvor, så att du kan fylla tallriken ordentligt om du skulle känna för det.

Är du bortbjuden kan du gärna göra en stor skål med het salsa eller smarrig, smal potatissallad och ta med. Det blir en uppskattad present istället för ett glas vin eller en blomma, och samtidigt har du försäkrat dig om att du kan njuta av grillpartyt med gott samvete.

Så grillar du fisken

Det är förstås bra att välja magert kött – kyckling och lax känns extra lyxigt och fräscht. Känns det svårt att grilla fisk kan du testa ett teflonfat.

Det ser ut som en långpanna med hål i, och gör det lätt att grilla allt från grönsaker till fisk, och annat som har en tendens att ramla mellan gallret eller falla sönder.

Glaze och marinader kan se feta ut, men det mesta av oljan brinner faktiskt bort vid grillningen, så pensla bara på!

Publicerad: