Träna med din hund

– Djur kan öka ditt välbefinnande

Att motionera med din hund spar dig massor av tid.
Att motionera med din hund spar dig massor av tid.

Du kommer hem från en lång dag på jobbet, redo att slänga dig i soffan och ta det lugnt en stund. När du öppnar dörren väntar din håriga vän på att få gå ut och gå eller springa efter en boll. Ignorerar du de bedjande hundögonen? Så klart du inte gör.

Du vet att motion är bra för dig. Det hjälper dig att ha en hälsosam vikt, hantera stress, sova bättre och öka energikänslan. Samma sak gäller för ditt djur. Inte bara gör motionen att de lever längre men det gör dem också mer alerta.

Nya studier visar att djurägare och bättre hälsa hänger ihop. En hund blir en anledning till att röra på sig. I genomsnitt går en hundägare 300 minuter i veckan i jämförelse med folk utan hund som går 168 minuter. Djur har också visat minska ångest, känsla av ensamhet och depression hos ägaren.

Spar tid

Att motionera med din hund spar dig massor av tid. Oavsett om du vill springa, promenera eller bara kasta boll med hunden så får du träning på samma gång som din hund rastas. Även om det vanligaste är att bara gå ut och gå med hunden finns det en massa möjligheter till träning tillsammans med din hund. Vad sägs om till exempel löpning eller inlines?

Men tänk på att precis som det är jobbigt för dig att jogga i 45 minuter för första gången på ett halvår, så är det också det för din hund. Så ett tips är att få ett okej från veterinären att allt är som det ska.

Att träna med en kompis kan göra träningen roligare och få dig mer motiverad. Försök att tänka så med din hund också och du har en träningskompis som alltid är redo!

Källa: Ediet

Publisert: