”Ät var tredje timme”

Publicerad:
Uppdaterad:

Hälsa

Läsarnas bästa vikttips!

Motion, motion, motion. Sedan i vilken form har mindre betydelse för själva viktminskningen. Men att man gillar att utmana sig själv, det sporrar till lite extra resultat. Motion i vardagen är det absolut viktigaste. Om man rör på sig tillräckligt behöver man inte vara slavisk med kaloriräkning. Och om man tillåter sig att varva ner för att få en bra balans i tillvaron, lär man sig också lyssna mer på sin kropp och ge den vad den behöver. Det vill säga bra, sund mat och rörelse i ett fint samspel utifrån ens egna förutsättningar. Ju mer stress i tillvaron, desto mer missköter man sin hälsa därför att man sätter sig själv sist.

Muskelbruttan

Mitt tips är att äta var tredje timme! Det ska vara frukost, lunch, middag och ett par mellanmål. Fungera för mig. Det håller sötsuget borta. Jag går aldrig hungrig. Och jag orkar mer. Mitt andra tips är regelbunden motion.

Beautifulgirl


En mättande frukost! Rågkross, linfrön och loppfrön som blötläggs i kokande vatten på kvällen och blandas med havregryn på morgonen. In i mikron 3 minuter, på med måttliga mängder bra sylt eller äppelmos och minimjölk! Jag äter lunch före elva på dagarna, men klarar mig i alla fall bra till middagen framåt sex-sju på kvällen. Det gjorde jag inte tidigare när jag åt yoghurt eller mackor till frukost, trots att jag äter liknande luncher fortfarande. Nu har jag lättare att undvika eftermiddagsgodis och även sötsaker sent på kvällen!

Dalahimalia

Jag har vart medlem i Viktklubb från och till i några år nu. Jag har haft mina nolltolerans perioder och mina misslyckade perioder. Jag har inte förrän nu i vår lyckats med att inte tänka på vad jag äter. Det har bidragit till att jag inte har hetsätit (vilket var mycket vanligt innan när jag hela tiden tänkte på vad jag åt), jag har inte någon ångest över vad jag ätit och jag kan röra mig och äta utan att tänka i kalorier. Det är så skönt.

Mitt tips är alltså att tänka på att det är en livsstil och inte något kortvarigt. Då har man mer överseende med sig själv och känner att man gör det här för att vara frisk och leva länge!

Lisen

Jag tror det handlar om nolltolerans! Man måste bestämma sig på riktigt för att inte falla dit för frestelser. Jag äter INGEN godis, chips, läsk, bakelser osv.... Bättre att vara utan helt än att råka äta för mycket av det.

Maja

Mitt bästa tips- som har hjälpt mig- är att sluta med lightläsk. Jag drack förut cirka 3 liter/dag. Triggade ju sötsuget rejält. Nu unnar jag mig en 33 cl eller 50 cl då och då på helgen eller när man äter på restaurang. Det var riktigt svårt att sluta. Huvudvärken var inte att leka med och humöret ska vi inte tala om. Men efter att ha fått höra vart allt det där ”falska sockret” fastnar i kroppen fick jag nog... Jag har nu gått ner 10 kg. Mycket tack vare att sötsuget hålls i schakt utan lightläsk.

Molly


Håll koll på vad du stoppar i munnen. Ät regelbundet och rejäla vettiga mättande mål mat. Glöm inte bort att äta mellanmål. Promenera. Stressa inte. Belöna dig.

Trollmor


Jag tycks ha andra erfarenheter än de flesta som svarat. Mitt tips är att skippa mellanmålen och lägga de kalorierna på lunch och middag i stället. Mellanmål skapar endast hungerkänsla och förstör möjligheten att bli mätt på huvudmålen.

Ät en bra frukost, ät en hyfsad lunch, och en anpassad middag, så fixar det sig. Undvik för mycket bröd, pasta, potatis, juice, läsk, saft. Unvik godis och kakor. Det är bra att avstå från vin och alkohol.

Motion är överskattat när det gäller vikten. Jag gick ner 13–14 kg utan mycket träning. Sedan jag börjat träna, för att må bra i övrigt, har vikten stått still eller ökat. Att byta fett mot muskler är i och för sig bra, men viktminskningen måste i första hand ske med ett minskat matintag, där slopade mellanmål enligt min uppfattning är centralt och inte på minsta sätt jobbigt. Det är jobbigare att väcka hungern med ett mellanmål.

Carin

Att hitta glädjen och inte fokusera för mycket på det man håller på med, det låser alltihop. Se det från den positiva sidan. Sund kost och motion är grundstenen, det finns inga genvägar men psyket ställer till med mycket om man är för hård mot sig själv och ”straffar” sig själv när man syndat. Hitta det roliga i det du gör – det skall vara hela livet, inte vara en tuff period innan man får gå tillbaks till det gamla utan som sagt hitta glädjen. Lättare sagt än gjort. Sammanfattningsvis tror jag att för hård fokusering utan glädje i det man gör för stunden och dagen inför målet gör att allt låser sig.

Smulan60

Publicerad: