Läsarna: Så botar vi vinter-deppigheten

HÄLSA

Sömn, promenader och skratt bra bot mot trötthet.

Agnetha tipsar om yoga, medan Ulrika och Tina tycker att rosenrot är bra.

Här är läsarnas bästa tips mot vintertrötthet och depression.

"Solar, tränar o äter rosenrot." skriver Tina

"Jag sjunger i kör en gång i veckan, det är socialt och trevligt och man blir gladare av sång. Jag tar hand om mig själv, badar med levande ljus, en god bok eller en bra tidning och något gott att dricka.

Bjuder hem vänner på middag, äter, pratar och skrattar, det blir jag glad av.

Går till badhuset med min son,simmar,bastar och tar en fika", skriver Lena.

"Jag dricker helt enkelt Tahitian Noni juice och mår absolut toppen", skriver Maj-Britt

"Hej jag sover väldigt mycket, det är min kur, tar hand om mig själv!" skriver Tea

"Enkelt! Lägga sig senast 21.30 så att man får tillräckligt med sömn. Inse det härliga med årets mysigaste årstid. Kravlöst, Mysigt, Svalt och skönt ute. Skidor och skridskor!! kan det bli bättre?" Birgit.

"Jag försöker hålla bort vintertröttheten genom att försöka vara ute så mycket som möjligt eller på annat sätt försöka blir exponerad för så mycket dagsljus som mycket. Motion är mycket bra, jag rider ute flera gånger i veckan. Använder Mivitotal som innehåller vitaminer, mineraler plus en massa andra viktiga ämnen som kroppen behöver. Mivitotal finns att köpa i hälsokostaffärer. Försöker sova ordentligt i ett svalt sovrum. Göra kul saker. Tycker dessa knep är enkla och det hjälper mig väldigt mycket. Istället för ridning kan man promenera eller åka skidor, göra vad man nu vill men helst ute", skriver Brita

"Köp Rosenrot och alla bekymmer är som bortblåsta!

Du blir pigg och får lust till allt.

Ett enkelt sätt att få må bra på!!!" hälsar Ulrika

"Mitt basta tips ar att åka till bali och surfa, sola och bada. Jag är där nu och jag är inte ett dugg vintertrött", skriver Elli

"Börjar dagen med havregrynsgröt och en dos multivitamin. Promenerar sen till jobbet ca 2,5 km varje dag. Hem likaså. Försöker även styrketräna regelbundet - mår kroppen bra så följer humöret med - har jag märkt :-)" skriver Åsa.

"Jag bor i Norrland och har stora problem med mörkret. Min självterapi är att träna poweryoga och djupavslappning, yoga nidra. Hela endokrina systemet balanseras av yoga, inklusive tallkottkörteln, så jag får upp energinivåerna och blir betydligt piggare", hälsar Agnetha.

ARTIKELN HANDLAR OM