Förbättra ditt minne – med choklad

avKarin Holmberg

Foto: Colourbox
En studie visade att de som åt choklad regelbundet presterade bättre på tester. Framförallt minnet och det abstrakta tänkandet var det som gynnades mest.

Älskar du choklad?
Då kommer du att gilla den här nyheten.
En studie visar nämligen att de som regelbundet åt choklad presterade bättre än andra på de tester som forskarna genomförde i studien.

Finns det några hälsofördelar med choklad? Det var frågan som forskare från Syracuse University i New York ställde sig när de genomförde en studie där de lät cirka 1000 personer genomföra en rad olika tester.
Resultatet visade att de som regelbundet äter av den älskade sötsaken faktiskt presterade bättre på en hel rad av testerna. Minnet och det abstrakta tänkandet förbättrades markant och hjärnans mentala processer blev överlag skarpare, det skriver svd.se.

– Frekventa chokladkonsumenter gjorde avsevärt mycket bättre ifrån sig på testerna, skriver forskarna i rapporten som publicerats på Science Direct enligt svd.se

Gynnade äldre människor

I studien deltog 968 personer mellan 23–98 år.
Resultaten påverkades inte av åldern men chokladen verkade gynna äldre människor då den saktade ner den kognitiva nedgången hos hjärnan, skriver tidningen.

ARTIKELN HANDLAR OM