Maria tappade 10 kilo – på bara 2 månader

HÄLSA

”När jag väl bestämt mig knallade jag bara iväg”

Foto: Efter: 65 kilo ”Nu är det roligt att prova kläder igen. Jag har mer energi på jobbet och i familjelivet”, säger Maria Östlin.

Långt och fort. I ur och skur.

Maria lättade 10 kilo. På bara två månader!

Foto: Före: 75 kilo Fotografen Maria Östlin, 40, har gått ner 10 kilo på bara två månader.

– Jag tycker att jag alltid haft bra karaktär. När jag väl bestämt mig för att börja gå var det inga problem. Packade min ryggsäck med regnkläder och ombyte och så knallade jag bara iväg. I ur och skur.

– Om man bestämt sig för att gå ner i vikt så är alla träningsmöjligheter lika viktiga. Men visst är det enklare att sätta upp mål. Att alltid promenera till jobbet på morgonen. Att gå till frisören, bion, kompisarna.

Såg resultat direkt

– När jag gick riktigt fort och långt kunde jag se resultat på vågen direkt. Speciellt om jag hade spänt magmusklerna och rört på armarna ordentligt. Att gå med en kompis tycker jag stör koncentrationen, tempot blir lägre. Däremot lyssnar jag gärna på radio i hörlurarna, helst på ”Lantz i P3”.

Levde osunt

– På grund av oregelbundna arbetstider levde jag osunt. Ofta fet mat och fika, godis på kvällarna. Till slut passade inte kläderna. Men när jag väl kom i gång, gick jag ner 10 kg på två månader. Nu blir det inga smörgåsar, inget socker, ingen ost och inget fett. Ja, jösses, vilken skillnad. I?dag tar jag råggröt med mosad banan till frukost. Till lunch och middag följer jag tallriksmodellen: 50 procent sallad, 25 procent pasta, 25 procent kött/fisk eller kyckling.

Marias 5 bästa tips

Mer effekt – gå med tyngder

Läs mer:

Tomas Sjöman