Thomas, 23, sover 2,5 timmar per dygn

Av: Johan Arkert

Publicerad:
Uppdaterad:

23-åringen: Jag har varit som en zombie

I snart tre veckor har Thomas Jönsson, 23, bara sovit 2,5 timmar per dygn.

Annars hinner han inte med skolan, sitt företag och att träffa drömtjejen.

– Nu har jag fyra timmar mer per dygn för att hinna med allt, säger han till aftonbladet.se.

Foto: PRIVAT

För 23-årige entreprenören och studenten Thomas Jönsson räcker inte dygnets timmar till, berättar han i dag i en intervju i Sydsvenskan.

I ett vågat försök att skaffa sig mer vakentid sover han numer 25 minuter var fjärde timme istället för flera timmar vanlig nattsömn.

– Det kan vara ett helvete att gå upp klockan tre på natten efter 25 minuters sömn. Det gäller att hålla igång så att man inte somnar, säger han till aftonbladet.se.

Skolan tog för mycket tid

Det hela började under vårterminen. Thomas Jönsson kände att skolan tog för mycket tid.

– Jag pluggade 60-70 timmar industriell ekonomi i veckan och drev mitt företag Repsam, 20 timmar i veckan ovanpå det. Jag blev inte klar med skolan förrän midnatt på kvällarna, säger han.

Men istället för att gå och lägga sig korttidsvilande han ofta i tjugo minuter eller som han själv säger "powernappade".

– Då orkade jag köra på några timmar till. Jag tyckte det funkade bra och sedan såg jag på internet att det fanns människor som bara behövde två och en halv timme sömn per dygn genom att sova 25 minuter var fjärde timme. Kan andra göra det så kan jag. Så är det bara.

För tre veckor sedan började han experimentet. Att gå upp mitt i natten efter bara 25-minuters sömn har krävt en extrem självdisciplin.

"Som en zombie"

– Jag har varit som en zombie och bara orkat stå och hänga mot en vägg. Men tricket är att hålla i gång och inte ge upp. Det känns som att det blir lättare för varje natt, säger han.

Målet med att drastiskt minska sin sovtid är att han snabbare ska uppnå sina mål.

Han räknar upp några av dem:

– Att få den lön jag vill ha. Ha kontroll över mitt jobb och få den flickvän jag vill ha.

Exakt hur mindre sömn ska hjälpa honom finna kärleken förklarar han så här:

Målet: att hitta drömtjejen

– För mig handlar det om att allt hänger ihop. Jag kommer att ha fyra timmar mer att leta om dagen och när jag hittar henne kommer jag klara av att vara en bättre pojkvän. Som jag ser henne kommer hon att vara tämligen kräsen vad gäller vilken kille hon vill ha och jag kommer lättare uppnå hennes krav.

Tror du inte att det kan bli problem om ni aldrig sover ihop?

– Jo, det kan kanske bli lite konstigt. Men när hon vaknar och vill ha frukost kan jag fixa den eftersom jag redan är uppe och är pigg. Det enda hon slipper egentligen är att jag ligger och knölar med henne under natten, säger han.

Är du inte orolig för att det kan vara farligt att sova för lite?

– Nej. Kanske lite orolig för att det ska påverka min sömnrytm om jag vill gå tillbaka till vanlig sömn. Men jag har ett högt självförtroende och tror inte att mitt psyke kommer att haverera. Mina polare som också är entreprenörer är väldigt intresserade av mitt projekt. De säger att om jag fortfarande lever i oktober kommer de att börja också, säger han.

Publicerad: