”Struntade i allt för en dag”

Av: 

Nina Jakobson

Hälsa

Wellness redaktör: I höst lyssnar jag tydligare på signalerna och taggar ner

Tänk att det blir så här varje år.

Jag tycker ändå att jag är en väldigt ostressad person. Mycket tack vare att jag är välorganiserad, strukturerad, effektiv.

Men så händer det här med maj och juni som å ena sidan är årets härligaste månader, å andra sidan får mig kallsvettig vid blotta tanken.

Det började bra. Jag kände mig skön och härlig efter Wellness-resan i slutet av april. Formen var bra. Jag sprang mycket, sprang längre än jag brukar. Låg bra till på jobbet. Hade flyt. Hann med det jag skulle, var riktigt avslappnad och hittade även tid för kompisar och kul grejer.

Så började rejset. Min sambo fyllde 40 och hade STOR fest och jag kände mig tvungen att organisera allt. (Jag ville förstås också bräcka hans tal på min 40-årsfest samt hitta på en fantastisk present.)

Sen var det lediga dagar. Skolresa (”åh mamma, kan inte du följa med och sova över?”). Fotbollsavslutning. Handbollscup. Fler födelsedagar. Fler kalas. Fler lediga dagar.

Besök i dotterns nya skola. Och skitiga fönster. Inga blommor på balkongen. Snart semester. Hyrbilen inte fixad.

Barnens pass utgångna. Ont i halsen. Allergisk. Försprånget på jobbet snart uppätet. Huvudvärk.

Härom dagen förstod jag för första gången hur det känns när folk blir utbrända. Den där övermänskliga tröttman.

De helt tunga och matta armarna. Hjärtat som slår för hårt. Att göra-listan som bara mal och mal, om och om igen tills hjärnan nästan sprakar.

Så får det förstås inte vara, det kände jag direkt. Därför tog jag den dagen och struntade i allt. Satte mig i en solstol. Sov. Plockade inte undan efter middagen. Tränade. Lade mig tidigt. Läste en bok. Lyckades tränga bort alla måsten. Nästa dag var spraket nästan borta. Hjärtslagen mer normala.

Fortfarande lite huvudvärk, men bokade en massagetid.

Nu är det semester. Nu ska jag njuta. Och i höst lyssnar jag tydligare på signalerna, taggar ner, släpper (eller försök­er släppa) kraven på perfektion och slutar rabbla hela att göra-listan i huvudet innan jag somnar.

Glad sommar!

Ninas Wellness

Look well

Åh, jag har hittat en ny sommardoft! ”Prodi­gieux le parfum” från Nuxe luktar precis lika ljuvligt som den klassiska­­ oljan och jag kommer att leva i den här ända till i höst. 495 kronor, beauty.theyouway.com

Feel well

Sommarens soundtrack måste väl ändå bli First Aid Kits ”Stay gold”? 149 kronor, cdon.com

”Nåde den som vågar bumpa in i mig!”

Well done

Fick följa med och testa Bumperball. Tänk att studsa omkring i en stor gummiboll – och samtidigt spela fotboll med mycket tacklingar. Kan vara det roligaste – och jobbigaste – jag har gjort på länge!

ANNONS EXTERN LÄNK

Så vet du om du är i hormonell obalans - läs expertens råd här.

Wellness

Publisert: