Kan bröst bli hur stora som helst?

Av: 

Zendry Svärdkrona

Hälsa

Hur stora kan man operera ett par bröst?

Hur känns det att tjäna pengar på fåfänga och komplex?

Finns det risker med att göra bukplastik och bröstförstoring samtidigt?

Plastikkirurgen Hans Nordström svarade på chattarnas frågor.

Petra säger: Hej Hans, jag ar en tjej pa 25 ar som vill forminska mina brost (jag har f kupa ) Men jag ar valdigt radd for att jag inte skall kunna amma efterat och sa undrar jag ocksa hur synliga arren kommer att bli?

Hans Nordström säger: Det är väldigt svårt att säga. Sannolikt kan du amma efter ett år. Vg ärren så måste jag se dig för att avgöra.

Jennifer säger: Hej Hans! Jag har en liten fråga till dig: För 3 veckor sedan opererade jag in koksaltsimplantat i mina bröst, nu har det högra plötsligt blivit mkt mindre, de sa att de skulle rätta till sig inom 6 veckor, men det tror inte jag! Vad ska jag göra om det inte gör det, för mitt krav var att de skulle vara lika stora för jag led av olika stora innan jag gjorde operationen, kan jag kräva att dem ska göra det lika stort? eller måste jag stå för den kostnaden själv? Vore tacksam för svar! Mvh Jennifer

Hans Nordström säger: Gå tillbaka till kirurgen och hör vad de säger. I många fall kan en ny operation ske gratis, men ibland kan det också bli en kostnad för patienten.

Siri säger: Hej Dr Nordström

Jag skall göra bukplastik och bröstförstoring samtidigt min läkare sa då att han kanske skulle gå in den vägen med silikonet så jag slipper ärr på mina bröst finns det några risker?

Hans Nordström säger: Det är ett lite större ingrepp än en vanlig förstoring. Det finns en viss risk att brösten inte blir placerade precis exakt där det är tänkt, men oftast går det bra.

madeleine säger: hur stora kan man igetligen operera ett par bröst?ag menar finns de någon övre gräns i storlek

Hans Nordström säger: Man kan aldrig lägga in hur stort som helst i början, utan man får fylla på i omgångar om man ska ha mycket stort. I Sverige är det vanligast med max 400-500 ml. Extremfall i USA har bortåt 8-900 ml, och är då opererade ett par, tre gånger.

hannah säger: har indragna bröstvårtor

vad kan göras och vad kostar det?

Hans Nordström säger: Det är ett besvärligt tillstånd, någon riktigt bra operationsmetod finns inte. Kan behöva göras flera gånger, kostnad vid varje tillfälle 8-15000 kronor.

Anna säger: hej hej .. jag undrar hur gammal man måste vara för att få genomgå en plastkoperation?

Hans Nordström säger: Myndighetsåldern är 18, då man får bestämma själv. Som regel bör man av medicinska skäl vänta till 20-års åldern då kroppen är färdigvuxen.

jessica säger: När många unga flickor mår dåligt för att de har lite mindre bröst. Tror du att det är brösten i sig som är anledningen i alla fall?

Hans Nordström säger: Oftast en kombination av aktuellt kulturellt tyckande respektive en allmän osäkerhet i ungdomsåldern.

Lotta säger: Hur går en vadförstoring till.Är det lika enkelt som en Bröstförstoring? Kostnad, Komplikationer mm. Tack

Hans Nordström säger: Ett ovanligare ingrepp som är betydligt besvärligare än bröstförstoring och som inte är att rekommendera för kvinnor.

Nicke säger: Hej Hans. En liten snabb fråga bara. Vad kostar det att förstora bysten? Min fru undrar. Är det mycket smärtsamt? Mvh Nicke

Hans Nordström säger: Beroende på typ av inlägg du väljer, mellan 30 000 och 45 000 kronor. För en kvinna som fött barn är det ofta mindre smärtsamt än för en som inte fött. Man får alltid smärtstillande medel i samband med ingreppet.

Selma Madelen säger: Hej! Kan man förminska höfterna?

Hans Nordström säger: Man kan ofta ta bort en del fett från höftpartiet och på så sätt få mindre framträdande höfter. Ingreppet är fettsugning.

Lisa säger: Hej Hans! Jag har haft implantat i snart två år. Trivs utmärkt med dem, men hur länge kan jag ha de innan det är dags att byta?

Hans Nordström säger: Sannolikt tio till femton år, kontinuerlig utvärdering pågår. Ha kontakt med din plastikkirurg.

Maria säger: Hej! Har en längre tid funderat på att operera bort påsarna under ögonen, ser alltid trött ut. Kan du rekommendera någon speciellt bra klinik på det i Stockholm, vad kostar det och är det en så att säga en mindre eller större operation? Är det något speciellt jag bör tänka på? Vänliga hälsningar Maria, 26 år.

Hans Nordström säger: Det är ett ganska litet ingrepp, och som jag själv utför till en kostnad av 10 000 kronor.

Rada säger: Hej Hans!

Jag förstorade mina bröst för tre år sen och har koksalt, är jättenöjd men tänker på att göra dem lite stööre.Har 2,5 dl nu, vill ha runt 3 dl.Hur länge bör man vänta och öppnar man upp ärret som man redan har.Hur bra är det?

Hans Nordström säger: Man går in genom det gamla ärret, men det kostar lika mycket som ett helt nytt ingrepp. Man behöver inte vänta, det går att göra nu.

rosis säger: finns de inga piller man kan äta typ hormonpiller så brösten bli större???

Hans Nordström säger: Tyvärr, nej.

luyang säger: Ni jobbar väl både med att hjälpa folk som har varit med om olyckor och det är ju bra. Men hur känns det att tjäna pengar på folks fåfänga och komplex? Vore det inte bättre att "avskaffa" er och införa social undervisning för att förebygga komplex?

Hans Nordström säger: Gärna, finn på en metod. Ska man lägga ned klädesbutiker och skönhetssalonger, bilbutiker mm?

Anna- maria säger: Hej Hans! jag har en fråga som inte angår bröst, men jag hoppas att du kan svara på den ialla fall! det är så att jag har som lite hårfjun på överläppen som jag har lidid av hela mitt liv. jag har hört att det går att ta bort med laser. stämmer det? och i sånt fall vart vänder man sig och vad kan det kosta?

Hans Nordström säger: Mycket besvärligt. Nån garanterat bra metod finns inte. Laser kan ha en viss gynnsam effekt. Det finns några kliniker i Sthlm som håller på med det.

sussan säger: Hej Hans!

Tänkte bar kolla om man fettsuger magen, var tar allt överflödigt skinn vägen

Hans Nordström säger: ÄR det inte någon större mängd kan huden dra ihop sig. Ibland kan man göra en sk. bukplastik, då man skär bort överflödig hud.

Annah säger: Hej, Hans

Jag undrar hur mycket opationspriserna på ett ungefär höjs med varje år.

Vad kostade t.ex en bröstförstoring för 5 år sedan?

Hans Nordström säger: Lite beroende av dollarkursen, men prisökningen på de sista fem åren ligger mellan 15-20 procent för hela perioden.

fred säger: tja hans en fråga bara vet du nåtom hårtransplantationer????vad det kostar ungefär??

Hans Nordström säger: Nej, tyvärr.

MrM säger: Jag har lite ojämn skäggväxt.. kan man bättra på det???

Hans Nordström säger: JAg har tyvärr inget svar på det.

kille säger: Hej kan man förstora penis?

Hans Nordström säger: Det är inte min avdelning.

Jennifer säger: Sanna; Hej Hans! Vilket slags implantat rekommenderar du? Och varför? Mvh Sanna

Hans Nordström säger: Oftast det enkla silikongelen som vi har längst erfarenhet av och som ger en naturligt bröstkonsistens.

Hanna,18 säger: Hej Hans! Det har ju kommit ett nytt sätt när det gäller att förstora brösten i USA. Vilket får bröstvävnaden att växa. Vet du hur lång tid det tar innan denna möjlighet kommer till Sverige?

Hans Nordström säger: Den metoden är ännu inte vetenskapligt dokumenterad, så att möjligen om metoden visar sig vara riktig, om fem-tio år.

Lilly säger: Vad föredrar/rekommenderar du, hallon, koksalt eller silokon?

Hans Nordström säger: Silikongel, det enklaste och ger oftast bäst resultat.

Christian säger: Jag har en fråga,jag är en kille som vill göra ett silicon implantat i bröstet ,altså som om bröst muskler,finns det möjlighet till sånt implantat?

Hans Nordström säger: Ingenting som jag gör, det finns nån enstaka klinik, möjligtvis Akademikliniken.

mimmi säger: HEJ,UNDRAR VAD KOSTAR ATT TA BORT FETT UNDER HAKAN

Hans Nordström säger: Om det är en enkel fettsugning, 12000-15000 kronor.

RÄkan säger: Vad kan man göra åt sk "kärlekshandtag" och vad kostar ett sådant ingrepp?

Hans Nordström säger: Sannolikt fettsugning till en kostnad av 22000-25000 kronor.

Isolde säger: Om man gör en fettsugning av rumpa, lår och mage varar det för alltid då ??

Hans Nordström säger: Om du behåller vikten, ja.

Miriam säger: Hej Hans! Jag undrar varför man inte kan lägga in fett från kvinnans kropp istället för silikon?

Hans Nordström säger: Tyvärr fungerar inte fettransplantation i den utsträckning man kan önska. Endast små mängder fett går att överföra från ett ställe till ett annat.

halv kvinna säger: I artiklen i aftonbladet igår, stod det att den bästa åldern att operera sig vad mellan 25-35. Jag är 22., är jag för ung?

Hans Nordström säger: Det behöver inte vara något hinder för ett ingrepp. Varje patient måste bedömas individuellt.

Jag tackar för era frågor. Vill ni ha mera svar kan ni ringa till min mottagning 08/338280. Personligt säkrast torsdagar mellan 16-18, annars dagligen kontorstid. Välkomna att ringa.

ANNONS EXTERN LÄNK

Hormonell balans: Så mår du bättre när hormonerna börjar svaja - läs mer här.

Wellness

Publisert: