Do-in väcker kroppen

Av: Pina Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Mjuk och pigg med japansk självmassage!

Trött, stressad, sliten? Ont i kroppen? Time out! Testa Do-in, japansk självmassage som lindrar värk i ömmande axlar, stela nackar och värkande ryggar.

Massgen gör dig också piggare, gladare och mer tillfreds! Allt du behöver är dina egna händer och 10 minuter för dig själv.

Do-in är en japansk självmassage som bygger på tanken att smärta, värk och stelhet uppstår när kroppens livsenergi, Qi, blockeras. Detta händer lätt om du t ex ofta sitter och arbetar i samma ställning. Men det är också vanligt att du får spänningar och värk i kroppen när du är stressad, jäktad eller orolig.

Får fart på cirkulationen

Med bankningar, klappar, tryck och massagerörelser över armar, mage, njurar, huvud, rygg, ben och fötter får du fart på blodcirkulationen. Alla dina organ och vävnader får mer rikt syresatt blod och fungerar bättre. Dina leder värms upp, blir mjukare, rörligare och mer avslappnade. Dessutom väcker och balanserar du kroppens energi så att du känner dig piggare och fräschare. Därför är Do-in ett fantastiskt sätt att komma igång på morgonen!

Do-ins tekniker är bl a hämtade från Shiatsu, men även från japanska huskurer. Och de är väldigt lätta att lära sig. Tänk efter hur du brukar göra när du är trött eller stel. Du börjar gäspa, sträcka på dig, dra händerna över ansiktet, klia dig i huvudet mm. I grunden är Do-in en systematisering av "vardagsgrepp" som vi upplever som välgörande och behagliga, och som vi instinktivt tar till när vi är slitna, stela, har ont...

Publicerad: