Gå dig till snygga spiror i sommar!

Av: Julia Klingener

Publicerad:
Uppdaterad:
Sommarfin  Vi har 4-veckorsprogrammet som svarvar dina spiror.
Foto: Thinkstock
Sommarfin  Vi har 4-veckorsprogrammet som svarvar dina spiror.

Sexiga, vältrimmade ben är bara några steg bort. Häng med i Sofis modes fyraveckorsprogram och få välformade ben och fastare rumpa.

Det finns ingen träningsform som är så enkel och effektiv som promenader. Under en promenad förbränner du cirka 300 kalorier i timmen, samtidigt som du ökar din förbränning på lång sikt. Ju mer muskler du bygger, desto fler ­kalorier gör kroppen nämligen av med för att hålla den basala förbrukningen igång.

Släpp fokus på kalorier

Är du ute efter att specifikt slimma benen är promenader dessutom perfekta. Lågintensiv träning gör att kroppen tar en stor del av sitt bränsle från fettreserverna. Resultatet: tonade muskler i ben, lår och rumpa.

I USA har en metod som kallas ”The Step” – steget – fått stort genomslag. Idén är att släppa allt fokus på kalorier, gram eller GI-värden och med hjälp av en stegräknare i stället successivt öka antalet promenerade steg per dag.

Normalt går de flesta runt 6 000 steg om dagen, vilket motsvarar cirka fem kilometer. För att få en markant effekt menar upphovsmännen bakom ”The Step” att du bör öka din träning med 500 steg per dag tills du kommit upp till 12 000 steg, ungefär en mil. Med den mängden steg kommer du snabbt att både få slimmade, tonade ben och tappa upp till två ­kilo i veckan.

Metoden rekommenderar också att du samtidigt ägnar dig åt andra träningsformer, som sedan kan omvandlas till steg.

En minuts yoga motsvarar exempelvis 50 steg, medan en timmes yoga kan omvandlas till cirka 3 000 steg.

Publicerad: