Hälsoböcker: Bästa tipsen på bokrean

Så kommer du igång med träningen

Nytt år, nya vanor! Dags att knyta på sig löparskorna, ta sig ut i friska luften och se över kosten.

Här hittar du årets tips på rea-böcker inom hälsa och träning.

Missa inte vår bokrea-shop med alla utvalda rea-böcker under bokrean - klicka här!

Här nedan får du även några bra tips på härliga hälsoböcker.

Olgas Omstart

Känns det som om du tränar och sköter kosten men att kroppen inte svarar på samma sätt som den brukade? Fakta: Kroppen förändras, det som fungerade när du var 20 år ger inte samma effekt när du är 40 år. Men lugn, det finns smarta lösningar. Olga Rönnberg har gedigen kunskap om kvinnokroppen och menar att du måste först acceptera situationen – och sedan optimera, effektivisera och förenkla. Detta gäller både inställningen, träningen och kosten.I Olgas omstart får du veta mer om vad som händer i kroppen när vi blir äldre, vilka hormoner som påverkar träningen och det allmänna måendet och hur kan du optimera dem med hjälp av träning, kost och livsstilen i stort. Det gedigna kostavsnittet innehåller både vad du ska äta och hur du ska tänka kring kosten samt goda och hälsosamma recept. I det smarta träningsprogrammet som körs i tre steg under tolv veckor får du en riktig härlig nystart på din träning.

Mosleymetoden

Michael Mosley har samlat sina erfarenheter och den forskning han tagit del av genom åren i sitt bästa och mest effektiva sätt att kunna hjälpa människor med vikt- och hälsoproblem. Mosleymetoden är en väg till både viktnedgång och viktstabilitet, men förbättrar även blodtryck, hjärtkärlhälsa eller risken för diabetes. Metoden består av tre steg: Snabb viktminskning, 5:2-perioden och att behålla vikten. Här finns också näringsriktiga recept på mättande måltider som håller ditt kaloriintag på 800 om dagen för halvfastedagarna för snabb viktminskning. Mycket tyder på att det magiska talet är 800 när det gäller kalorier för att optimera resultatet på kort, och, på lång sikt.

Letar du fler böcker inom mat och dryck?

Här hittar du våra tips på prissänkta kokböcker under bokrean 2021.

Sömn, sömn, sömn

Motion och nyttig mat i alla ära. Minst lika viktigt för hälsan är det att sova gott. Sömnen påverkar din vikt, ditt mentala mående och minskar risken för allt från förkylningar till cancer. Sömnforskaren Christian Benedict delar tillsammans med journalisten Minna Tunberger med sig av sin spännande forskning om hur sömnbrist ökar aptiten, hur exponeringen av dagsljus får dig att sova bättre och snabbare tillfriskna från allvarliga sjukdomar. Christian Benedict berättar om den digitala revolutionen och om hur det blå ljuset förskjuter dygnsrytmen, skapar stress och har gett en hel ny generation kronisk sömnbrist. Intressanta fakta varvas med peppande tips och råd för dig som vill optimera din sömn och bli lyckligare, friskare, smartare och smalare.

Paus - Yoga, vila, meditation

Känner du att ditt liv snurrar på för fort? Att det innehåller för mycket stress och oro? Här får du hjälp med att skapa och ta vara på pauserna i vardagen. Att ta en paus handlar om att hitta livets mellanrum. Skarvarna mellan aktiviteter eller stunden mellan in- och utandning. Ögonblick när allt är stilla och du hämtar kraft. Alla kan behöva stanna upp och njuta av de små sakerna i livet. För det är dessa öar av återhämtning som gör hela skillnaden. Morgonens yogastund, rasterna på jobbet som tar bort ömhet i rygg och nacke. Tuppluren eller meditationen. Så att du kan varva ner, komma till ro och sedan sova gott på natten.

Skärmhjärnan

Den psykiska ohälsan håller på att ta över som det stora hälsohotet i vår tid. Ett högt tempo, konstant stress och en digital livsstil med ständig uppkoppling börjar få konsekvenser för vår hjärna. För hur mycket du än gillar att kolla bildflödet på Instagram, nyheterna i mobilen eller filmer på plattan, är din hjärna inte anpassad till det som dagens samhälle för med sig. Den är helt enkelt i osynk med vår tid! Men det betyder inte att du står maktlös och att det saknas lösningar – med lite mer kunskap om hur hjärnan fungerar kommer du snart att inse att det egentligen handlar om ganska enkla och basala saker. Den mänskliga hjärnan är skapad i en helt annan tid, och kanske borde vi visa den lite mer hänsyn. Så följ med på en spännande resa och få en helt ny bild av det som händer och sker i ditt huvud!

Här hittar du vår shop med alla utvalda rea-böcker under bokrean 2021!

Publisert:

LÄS VIDARE