Hetast – på hälsa

HÄLSA

GRATTIS

1 av 2 | Foto: MAGNUS WENNMAN
399 000 LÄSARE Kropp & Hälsa är Sveriges största hälsotidning och bilagans popularitet ökar. ”Vi har en mix av innehåll som handlar om både fysiskt och psykiskt välmående”, säger Nina Jakobson, redaktör för tidningen.

... Nina Jakobson, 38, redaktör för Aftonbladets bilaga Kropp & Hälsa som har 399 000 läsare per nummer – en ökning med tre procent på fyra månader.

– Vi på redaktionen jobbar ständigt med att försöka göra tidningen bättre. Så det här känns ju toppen.

Varför ökar intresset för kropp och hälsa?

– Folk är ju väldigt kroppsmedvetna i denna tid. Men jag tror också det finns ett intresse för inre hälsa. Vi har en mix av innehåll som handlar om både fysiskt och psykiskt välmående. Och vi presenterar hållbara lösningar och inte bara quick fixes.

Vad gillar du själv att läsa i tidningen?

– Alla nya bisarra träningsformer. Jag och vår träningsredaktör testade en ny norsk hård träningsform i lördags, där man glider omkring på golvet. Jag har fortfarande träningsvärk. Det kommer i Kropp & Hälsa framöver. Nästa nummer kommer onsdag 9 februari förresten. Men jag gillar också skönhetsreportage –det är tittgodis. Och inre hälsa och psykologi. Sedan har vi en del tunga medicinska nyheter. Hardcorefakta.

Tror du att trenden med ökande hälsointresse håller i sig?

– Absolut. Fler och fler bryr sig om sin hälsa och tänker långsiktigt. Och även om vi skriver en del om att gå ner ”si och så mycket på si och så många veckor” tar vi alltid upp fortsättningen. Hur man förändrar livsstilen i grunden. Många har förstått att det behövs, men behöver inspiration och hjälp att komma dit.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– En lång massage eller i alla fall en kram.