Så kommer du igång med träningen

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: FOTO: COLOURBOX

Nu är det högtryck på gymmen med alla som vill komma i form efter sommaren.

Men kanske är det dags att prova något helt nytt.

Testa rockring eller rullskidor. Omväxling förnöjer!

1. Byt ut dina aerobicsklasser mot en halvtimmes rockring. Det är inte bara barnsligt kul, det är även effektivt. Det är bra träning för magen, balansen, koordinationen, benen och ryggen. Istället för att använda dina barns rockringar, finns dem att köpa i vuxenvarianter som är både större och tyngre. Du kommer märka skillnad.

2. Byt ut din crosstraining en gång i veckan mot en salsa-kurs. Det finns salsa-kurser för både nybörjare och avancerad på de allra flesta dansstudior. Salsan tränar hela kroppen och det är dessutom väldigt roligt att röra sig till de latinamerikanska rytmerna.
3. Om du har turen att bo nära havet och brukar ta en simtur varje dag, kanske du ska testa kajakpaddling istället. Då får du fortfarande vara i vattnet, fast aktivera dig på ett annat sätt. Om du inte bor nära vatten kan du testa att byta ut din uppvärmningsstund på gymmet mot roddmaskinen. Det gör susen för hållningen, hela bålen, rumpan och konditionen. Många sätter sig alltid på cykel eller går på löpbandet. Så testa nu istället roddmaskinen.
4. Brukar du alltid träna styrka på gymmet? Packa istället din ryggsäck med några flaskor vatten (så du får lite tyngd) och ge dig ut på en vandringstur. Det räcker med en promenad i skogen om du inte har höga berg i närheten. När du vandrar med tyngd aktiverar du vår största muskelgrupp, benen, vilket är bra för förbränningen men även för att bygga muskelmassa.
5. Snart är vintersäsongen här. Om inte förr så öppnar ishallarna snart. Då kan du byta ut en av dina dagliga promenader mot att åka skridskor istället. Omväxling förnöjer.
6. Hör du till dem som alltid motionscyklar. Utmana dig själv med rullskidor fram till snön kommer, sen kan du lätt byta ut det mot längdskidor. Googla för att hitta instruktionsfilmer om rullskidor.

Shirin Rågby Djavidi

Publicerad: