”Jag vill vara härligt vig”

Av: 

Nina Jakobson

Hälsa

Läs Wellness redaktör Nina Jakobsons krönika

Jag gick på gymnastik en termin när jag var liten. Jag minns att uppvärmningen var galet jobbig och att jag inte alls förstod poängen med att ägna så där mycket tid åt att bli svettig och andfådd och så lite tid åt det rent gymnastiska. Och så minns jag det som fick mig att sluta – att vi skulle göra kullerbytta på bom redan typ andra gången. Det var oerhört läskigt och som jag kommer ihåg det tvingade ledaren alla att slå ett varv på den där smala bommen, högt upp i luften.

För mig slutade det med att jag slutade. Jag våg­ade ju inte. Några år senare lärde jag mig i stället, helt på egen hand, att gå ner i brygga från handstående. Innan dess hade jag klarat att gå ner i spagat – i alla fall under ett par korta veckor.

Vi hade en tjej i klassen som var gymnast. Hon kunde gå på händer runt hela gympasalen och var så där härligt vig som jag också ville vara. Jag vet inte om det var hon som inspirerade mig, men jag vet att jag i hela mitt liv velat vara riktigt gymnastisk. Jag vill kunna gå på händer, åt rätt håll (framåt, inte bakåt som det blir för mig) och långt. Jag vill kunna ställa mig på händer genom att bara så där magsikt lyfta på benen utan att sprätta det minsta med dem. Och jag vill åtminstone kunna göra en kullerbytta från stående och komma upp på fötter igen, snyggt.

Så i höst kör jag. Jag börjar på powerfit i Hammarbyskolan i Stockholm, precis där jag både inledde och avslutade min gymnastiska bana. Vill du också? Läs mer här!

Ninas Wellness

eat well

Jag försöker ju att äta mer och mer vegetariskt men ibland är det svårt med inspirationen. I den här boken finns en mängd härliga recept att bli hungrig av. ”Green kitchen travels” av David Frenkiel och Luise Vindahl, 219 kronor, Adlibris.com

Marmorbikini från Björn Borg, överdel, 399 kr, underdel, 299 kr. Lila bikini Twilfit, överdel, 429 kr, underdel, 299 kr. Zebrabikini H&M, överdel, 149 kr, underdel, 99 kr.

look well

Dags för nya badkläder! Älskar att hänga på stranden och älskar att hänga i bikini. Här är tre av mina favoriter i år. Spana förresten in vårt stora badmode.

well done

Trodde aldrig att jag skulle älska armhäv­ning­­ar. Men efter alla de utmaningar vi har kört här på redaktionen fixar jag till och med att göra pushups med fötterna på en pilatesboll!

ANNONS EXTERN LÄNK

Hur mår du på insidan? Gör en hälsokontroll via blodprov och få många svar.

Werlabs

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Hälsa

Träning