Här är kändisen som svenskarna helst tar en löptur med

Här är kändisen som svenskarna helst tar en joggingtur med.
Här är kändisen som svenskarna helst tar en joggingtur med.

Zlatan Ibrahimovic, Charlotte Kalla och Leif GW Persson.
Det är kändisarna som svenskarna helst skulle vilja slå följe med på löprundan om de fick välja, det visar en ny Sifo-undersökning som Stadium ligger bakom.

Att ge sig ut på en löprunda är en populär träningsform bland svenskarna. Många väljer att springa ensamma men om man får välja löparkompis helt fritt så är det fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic man helst skulle slå följe med på löparrundan, det visar Stadiums årliga undersökning om svenskarnas tränings- och motionsvanor som genomförs av Sifo.

På andra plats hamnade Charlotte Kalla, tätt följd av Leif GW Persson. På fjärde plats hamnade skidkungen Gunde Svan, som fick dela placeringen med Edward Blom och Kung Carl XVI Gustaf.

– Det är en härlig blandning av välkända ansikten på topplistan med allt från sportprofiler till en kriminolog och en kunglighet. Men det viktigaste är såklart inte att jogga med en kändis utan göra något som man själv tycker är kul – för vi mår alla bra av att röra på oss, säger Angelica Larsson, pressansvarig på Stadium i ett pressmeddelande.

Populär träningsform

Löpning är en omåttligt populär träningsform bland svenskarna. Något som bland annat märks på alla löparlopp som arrangeras årligen.
Inte minst denna helgen när Göteborgsvarvet, som är världens största halvmaraton, går av stapeln. 60 000 löpare är anmälda för att ta sig runt Göteborg och delta i en av årets största löparfester.
Och vem vet kanske en eller annan kändis går att hitta i deltagarlistan.

Här är de mest populära träningsformerna i Sverige

1. Gång/promenad, med eller utan stavar
2. Styrketräning 
3. Löpning/joggning
4. Gruppträning/pass
5. Cykel

Fakta om undersökningen
Undersökningen genomfördes av Sifo under perioden 1 till 14 december 2017. Totalt medverkade 1010 personer i undersökningen.

Publisert:

LÄS VIDARE