Träna till latinska rytmer - "perfekt för nybörjare"

Av: 

Shirin Rågby Djavidi

Dansa och släpp loss.  Koreografin är enkel och passar därför nybörjaren.
Dansa och släpp loss. Koreografin är enkel och passar därför nybörjaren.
Väl trist. Den Zumbaliknande klassen saknar det där lilla extra "pirret" tycker Shirin.

Hälsa

Vad: Dans Fuego är Friskis och Svettis nya dansklass som är inspirerad av latinska rytmer. Den innehåller bland annat dansstilar som cumbia, mambo, flamenco, salsa, reggaeton, marengue, tango och latinopop. Fuego betyder eld på spanska, så dans fuego blir alltså eldig dans. Namnet är ett sätt att väcka nyfikenheten hos eleverna och fuego ska också stå för känslan i innehållet. Grunden till dans fuego kommer från Friskis dansklasser som man sen har kryddat med influenser från Sydamerika.

Du tränar: Koordinationen och konditionen.

Passar: Alla som gillar att dansa och släppa loss. Det passar dem som aldrig testat en dansklass förut, då koreografin är enkel och utan krångliga kombinationer.

Utrustning: Sköna kläder som du lätt kan röra dig i. Jympadojor.

Pris: Drop-in 90 kronor.

Här kan du träna: Dans Fuego på Friskis och Svettis. www.friskisochsvettis.se Friskis och Svettis är en ideell förening och finns på 158 platser i landet.

Shirins betyg: Betyg: 3 av 5 plus. Det var absolut en rolig klass, men för att ge full pott måste jag känna det lilla extra pirret i magen och det gjorde jag inte. Helhetskänslan måste vara på topp och då krävs att både lokalen, musiken, stämningen och instruktören har Det. Dans Fuego är Friskis variant på zumba, utan krångliga kombinationer. Varje dans har sin enkla koreografi. Jag kan dock tycka att koreografin var trist på sina ställen och att flamencon drog ner på tempot lite väl mycket. Annars en fartig och rolig klass. Om man aldrig har testet en dansklass förut och vill skaka loss till latinska rytmer är det här en absolut perfekt start.

ANNONS

Skönhet & behandlingar med aktiva, naturliga ingredienser - 25% på Swiss Clinic här!

Extern länk från NordicFeel SE

Beställ här!

Publisert: