Lill slutade röka genom hypnos

Publicerad:
Uppdaterad:

Inre hälsa

"Aldrig att jag sätter en
cigg i munnen igen!"

Röklukten satte sig i kläderna, på händerna – överallt!

Lill Svensson, 43, skämdes över att vara en stinkbomb.

Men med hjälp av hypnos lyckades hon sluta röka.

– Det är det bästa jag gjort.

Foto: Börje Thuresson

En februaridag för fem år sedan satte sig Lill Svensson bekvämt i fåtöljen och slöt ögonen. I bakgrunden spelades lugn musik och en svag doft av lavendel låg i luften. Sakta räknade hypnotisören Charlotta Berglund ned från tio. När Lill en timme senare vaknade ur hypnosen kände hon en stark avsmak för cigaretter och än i dag, fem år senare, är hon rökfri.

Två paket när det var fest

Lill hade rökt i 24 år. Hon började tjuvröka i tonåren och rökte snart ett paket per dag, två om hon gick ut och festade. Lill rökte när hon väntade på någon, när hon var nervös, som belöning och när hon hade tråkigt. Det fanns alltid en anledning att ta en cigg.

– Men jag tycker rök luktar så fruktansvärt illa, jag har alltid hatat röklukten som sätter sig i kläderna och på händerna. Dessutom var jag trött på att vara beroende, säger Lill.

Hon försökte sluta själv, genom att trappa ner och sluta tvärt, men det fungerade inte och snart stod hon nere i butiken och bad om ett paket Marlboro Light.

Äckelkänslorna vann

– Jag var så trött på mig själv, jag ville verkligen sluta. Jag kunde ha gjort vad som helst, tror jag.

Så fick hon höra talas om hypnos och efter några sökningar på nätet hittade hon en tjej i Stockholm som gjorde folk rökfria genom hypnotisering. Hon åkte dit och väl på britsen fick hon beskriva sin allra värsta rökupplevelse. Hon berättade om gång- en hon tjuvrökte Hobson och mådde illa som bara den. Redan innan hon försattes i hypnos var hon grymt röksugen, men när hypnotisören räknade ner kände hon hur alla hennes sinnen slappnade av. Lill beskriver det som att hon kom i direkt kontakt med sitt undermedvetna. Det var som en dröm, fast verklig och handfast. Hypnotisören bad henne röka cigarett efter cigarett av märket Hobson och tillslut mådde Lill så illa att hon ville kräkas trots att hon på riktigt inte var i närheten av en cigarett. I hypnosens värld ställdes en vattenfylld, stinkande askkopp fram framför henne och när Lill en timme senare väcktes ur hypnosen var röksuget borta.

Helt rökfri i dag

– Det var riktigt ballt. Under de här fem åren har jag inte känt röksug en enda gång efter behandlingen, men aldrig att jag skulle sätta en cigg i munnen igen.

Nu har Lill mer pengar över, luktar inte längre illa om fingrarna och är helt fri från beroendet.

– För mig funkade det perfekt och flera av mina bekanta har också provat med lyckat resultat, säger Lill.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN