"Det är svårt att klara sig på egen hand"

HÄLSA

Beatrice kämpar fortfarande

Efter programmet sa Beatrice Renner att hon aldrig mer skulle gå upp i vikt. Så blev det inte.

- Det har varit väldigt svårt att klara sig på egen hand, säger hon.

Foto: Kämpar Drygt ett år har gått sedan Tjockholmen, och Beatrice Renner kämpar fortfarande med vikten. ”Jag måste lära mig nya rutiner för att äta regelbundet igen”.

I hela sitt liv har Beatrice pendlat i vikt. Ibland har hon vägt 65 kilo, ibland har vågen visat en bra bit över 100. I Tjockholmen lärde hon sig att äta regelbundet och då försvann sötsuget.

- Jag höll vikten stabil till i maj. Men under sommaren blev mina matvanor sämre och jag gick upp fem kilo.

Jobbet tog tid

Beatrice åt oregelbundet och ju mer oregelbundet hon åt, desto större blev sötsuget. Jobbet som plusmodell och designer för Ellos tog också på krafterna.

Eftersom hon pendlade mellan Borås och hemmet i Stockholm varken hann eller orkade hon träna. Före pendlandet tränade hon sex dagar i veckan.

- Men jag höll fast vid GI-tänkandet som jag lärde mig i Tjockholmen. Jag tänker mycket på att äta långsamma kolhydrater.

Känner sig påpassad

Hon köper alltid fullkornspasta istället för vanlig pasta och gör tzatsiki på mager kesella.

- Jag handlar nyttigt i min lokala affär där personalen känner igen mig, godiset får jag köpa någon annanstans. Många känner ju igen mig så det är stressande att ha gått upp igen, säger hon med ett skratt.

Beatrice har på intet sätt kastat in handduken. Hon är fast besluten att hitta en realistisk målvikt - och hålla den.

Hon håller kontakten med några av deltagarna i Tjockholmen och har tagit hjälp av GI-experten Mita Magnusson för att äta bättre.

- Jag måste lära mig nya rutiner för att äta regelbundet. Och jag ska komma igång med mina promenader igen.

Beatrices viktkurva

Under tre intensiva månader fick Beatrice, Jeanette och Daniel hjälp av experterna i Tjockholmen. Nu har de kämpat själva i både med- och motvind i drygt ett år. Så här gick det efter att kamerorna slocknat.

Vivvi Toikkanen