Persisk kycklingsallad

HÄLSA

Veckans smala

I Iran heter den här rätten Olovjesallad. I originalet ingår mycket majonnäs som jag har ersatt med kesella.

Kycklingen kan du byta ut mot 2 burkar avrunnen tonfisk.

4 portioner

1 grillad kyckling

8 kokta kalla potatisar

4 kokta ägg

1 dl smörgåsgurka

1 burk kesella (10%)

1 msk majonnäs

2 tsk citron

italiensk salladskrydda

salt

peppar

100 g frysta ärtor

1 ask blandad sallad

Rensa och skär kycklingköttet i tärningar. Skär potatis, ägg och gurka i fina bitar. Blanda ingredienserna med kesella och majonnäs i en bunke. Smaksätt med citron, italiensk salladskrydda, salt och peppar. Skölj ärtorna i ett durkslag så att de tinar. Blanda ner dem i salladen. Lägg salladsbladen på ett uppläggningsfat. Lägg kycklingsalladen ovanpå.

Pris per portion Cirka 20 kronor

Kalorier per portiaon 571 kalorier

Hur snabbt ca 1 timme

Så många kalorier behöver du ungefär på en dag:

Man: 2 700  Kvinna: 2 100

Kristina Eriksson