Få vitare tänder med frukt

Tandvård

Här är smarta gör-det-själv-metoderna

Foto: Thinkstock

Drömmer du också om ett bländande Hollywood-smajl?

Nu kan du fixa ett härligt leende – med hjälp av jordgubbar.

Här är de naturliga gör-det-själv-metoderna, som sägs ge vitare tänder.

I kassan, vid kaffemaskinen, på bussen eller när du kommer hem till familjen… De flesta blir glada av att mötas av ett leende. Och själv blir du ofta på gott humör när du firar av ett bländande smajl.

Enligt Daily Mail kan du nu fixa det på naturlig väg – med hjälp av flera olika metoder.

För att reda ut vilka som funkar tog den brittiska tidningen nyligen hjälp av tandläkaren Uchenna Okoye, klinisk chef på London Smiling Dental Group.

Självklar favorit

Jordgubbar visade sig då vara en självklar favorit. Det röda sommarbäret innehåller citronsyra, som kan försvaga tandytan och slita på dina tänder. Men jordgubbarna innehåller också skonsam äppelsyra, som gör tandytan ren och skapar en vitare look.

Mosa en mogen jordgubbe, doppa din tandborste i moset och borsta det försiktigt över tänderna. Ju mer mogen jordgubben är desto högre koncentration av äppelsyra innehåller den.

Använd banan

Banan är ett annat bär som Uchenna Okoye, enligt Daily Mail, menar kan fungera. Skala en mogen banan och gnugga tänderna med insidan av skalet i ungefär två minuter. Det funkar som en mild peeling och tar bort vissa fläckar.

Uchenna Okoye menar samtidigt att bananen inte kan tränga in på djupet i emaljen. Därför ger den här metoden ingen djuprengöring. 

Bikarbonat, eller bakpulver som man ofta säger, används i vissa tandblekningsprodukter. Enligt Uchenna Okoye tar det effektivt bort plack och annat smuts på tandytan. Lägg lite bikarbonat på fingret och gnugga det mot dina tänder.

Men se upp, använder du metoden för ofta, kan emaljen skadas. Uchenna Okoye rekommenderar därför att du behandlar tänderna med bikarbonat max tre gånger om året.

Källa: Daily Mail

Annika Jeppsson

ANNONS EXTERN LÄNK

Hur mår du på insidan? Gör en hälsokontroll via blodprov och få många svar.

Werlabs

Publisert:

Aftonbladet

/

Hälsa

/

Tandvård

ÄMNEN I ARTIKELN

Tandvård

Kost

Skönhet