Ge din kropp en revansch

Publicerad:
Uppdaterad:
Jessica Simpson före och efter dieten.
Foto: Bulls
Jessica Simpson före och efter dieten.

Hälsa

Slut på relationen? Tufft på jobbet? Bråk med bästisen?

Negativ stress sätter fysiska spår. Gör som Jessica Simpson — satsa på en kropps-revansch och bli snyggare än någonsin.

När vi avslutar relationer, blir arbetslösa eller har det allmänt tufft i livet är en ännu sämre självkänsla det sista vi behöver. Men trots att vi borde ta lite extra väl hand om oss själv under perioder av stress, är det tvärtom inte ovanligt att vi ratar allt vad träning och sund mat heter och hellre umgås med våra vänner Ben & Jerry i soffan.

Fråga bara Jessica Simpson, som vid tiden för uppbrottet från Tony Romo fick utstå en så massiv offentlig förnedring för de extrakilon hon råkade lägga på sig att vi aldrig sett på maken. Rubriker som ”Tio kilo upp på två månader” och ”Hur Jessica blev fet” syntes på förstasidorna av USA:s största skvallertidningar och flera experter uttalade sig negativt om sångerskans vikt.

– Jag skulle inte vilja att min värsta fiende fick gå igenom det jag gjorde, sa Jessica Simpson nyligen i en intervju med Allure.

Sundare och starkare

Men nu har stjärnans forna kroppskritiker inte mycket att säga. Jessica Simpson har nämligen vänt situationen till sin fördel och återvänt sundare och starkare än någonsin med en kroppsrevansch som heter duga. Hon mår fysiskt bättre, har slutit fred med en massa gamla kroppsnojor – och har på kuppen börjat jobba som programledare för realityshowen ”The price of beauty”.

– Det spelar ingen roll hur mycket pengar du lägger på att göra dig själv snygg, det finns inte en enda skönhetsprodukt, diet eller plastikoperation som kan få kvinnor att känna sig helt nöjda med sig själva, säger Jessica Simpson i en kommentar till programmet.

För att ändå komma en bit på vägen i arbetet med att trivas bättre med sig själv, vände sig Jessica Simpson till personlige tränaren och näringsexperten Harley Pasternak. Han ligger bakom 5 factor, en diet som bland annat följs av Halle Berry, Eva Mendes och Katherine Heigl.

Publicerad: