Från trummis till gymmis

Av: Johanna Björklunds

Publicerad:
Uppdaterad:

Crossfit - tuff och effektiv träning - och Micke "Syd" Anderssons nya karriär.

Den tidigare trummisen i Gyllene Tider har öppnat ett specialinriktat gym.

– Jag ser det här som en ren investering i min ålderdom, säger Micke.

I dag, onsdag, öppnar ett nytt gym på Odenplan i Stockholm inriktat på träningsformen crossfit. En typ av funktionell träning som har blivit väldigt stor på senaste tiden. En av personerna bakom den nya anläggningen är Micke "Syd" Andersson, 49.

Gått ned i vikt

– Jag var ju med i tv-programmet "Du är vad du äter" för snart tre år sen och det gick väldigt bra för mig. Jag gick ner 13 kilo. Då tränade jag crossfit och jag tyckte att det var så jävla kul. Syftet är att du ska bli vältränad för att kunna leva ett aktivt liv och klara vardagen.

Micke, som har gått kurser i både funktionell träning och crossfit, kommer själv att hålla i vissa pass.

– Det är en del av utmaningen för mig, jag måste leverera och kan inte stå där och vara plufsig.

Artistklasser

Ett medlemskap på gymmet kostar 600 kronor i månaden. Antalet platser är begränsat till 350 och Micke har en dröm om att köra vissa av klasserna enbart för artister.

– Ja, det är ju för att jag kommer från den världen och vet att det kan vara så att man drar sig för att träna för att det är andra människor på gymmet.

Kommer det att bli ett kändisgym?

– Jag har ingen aning. Om det blir så är väl det bra men vi har inte den intentionen. Vi vill träna alla människor och jag vill sprida crossfit generellt. Men är det så att vi kan hitta klasser där vi kan träna till exempel folk i musikbranschen så är det klart att vi gör det.

Kommer ni bara att spela Gyllene Tider på passen?

– Vi kommer nog inte att spela någon Gyllene Tider-musik, säger Micke och skrattar.

– Nä, men det som är så bra är att klasserna inte är styrda av musik. Men det kommer självklart att finnas musik. Det kan hända att det kommer Gyllene Tider men jag får nog inte spela det för de andra, då slår de mig.

Publicerad: