Fråga coachen

Publicerad:
Uppdaterad:

Varje måndag svarar Shirin Rågby Djavidi på frågor om hälsa, kost och träning.

Blir benen smalare?

Hej Shirin! Jag rider tre gånger per vecka, promenerar till skolan varje dag, vilket tar cirka 20–25 min, är ute och går med min hund och kör lite löpning i slutet av veckan.

Och nu undrar jag: kommer jag få större muskler i benen eller blir de mer slanka? Jag har redan smala ben, men det finns fett och det vill jag bli av med.

Cassandra

SHIRIN: Vi kan tyvärr inte punktträna. Du kommer att få en vältränad kropp med starka slanka ben. Tillsammans med ridningen får du en bra balans mellan överkropp och underkropp. Du kan inte bli av med fett specifikt på benen utan när du tränar så tar det på hela kroppen.

Vill träna – men ogillar träning

Jag har provat olika idrotter (badminton, workout-pass, spinning, innebandy). Dessvärre har den där känslan av behov aldrig uppstått. Vissa säger att det känns skönt efter ett hårt pass, jag förstår inte vad de talar om. Jag tvingar mig ganska ofta till fysisk aktivitet, men det blir omöjligt att upprätthålla någon kontinuitet.

Jag tror att det är puls-ökningen, svettningen och andfåddheten som jag inte trivs med. Har du några förslag, jag skulle bli så glad om jag kunde hitta någon sport jag kunde trivas med?

Lars

SHIRIN: Det finns dessvärre inga genvägar till träning. Det bästa tips jag kan ge dig är att inte ge upp och att ta med dig en god vän. Om du tar promenader kan du lägga in en ljudbok i din ipod/mp3-spelare eller riktigt bra musik. Fortsätt att testa nya träningsformer. Kanske simning passar dig. Köp nya sköna löparskor och anmäl dig till en löpartävling. Det kanske ger dig en ”morot” att vilja träna.

Stort lycka till och kämpa på.

Publicerad: