Fixa ett naturligt hemma-spa

Med tanke på att de flesta skönhetsprodukter skyltar med att de innehåller allsköns ingredienser från naturens eget skafferi är det inte mer än logiskt att det går att göra egna med saker som du redan har hemma (eller i alla fall hittar i mataffären). Testa dessa!

Papayaskrubb för kroppen

Råsocker ger ett härligt riv, medan citronen ger en c-vitaminkick som piggar upp huden och papayans enzymer tar bort döda hudceller.

Du behöver:

1 halv papaya

1 msk citronsaft

1 msk råsocker

Gör så här:

Skala och mosa papayan och blanda i resten av ingredienserna. Rör om ordentligt och skrubba sedan kroppen med blandningen. Duscha av med ljummet vatten.

Anti age-peeling med jordgubbar

Farinsocker ger ett mjukare riv än vanligt socker, vilket är bättre för den känsliga huden på ansiktet, och både kokosoljan och jordgubbarna innehåller antioxidanter som ger huden lyster och förhindrar för tidigt åldrande.

Du behöver:

1 msk farinsocker

2 msk extra virgin kokosolja

Några jordgubbar

Gör så här:

Rör ihop oljan och sockret i en mortel. Finhacka jordgubbarna och tillsätt dem i blandningen. Stöt ihop allt till en massa, men inte för länge så att sockret upplöses. Peela ansiktet med blandningen och skölj av med ljummet vatten. Vill du så kan du förvara skrubben i en ren och lufttät burk i kylskåpet upp till två veckor.

Ansiktsmask på avokado

Har du torr hud? Smeta på den här blandningen som är både anti-inflammatorisk och ger bra fukt och som du med fördel kan göra på avokados som redan blivit bruna så att inget går till spillo. Det som blir över kan du fördela i en isbricka och frysa in. På det sättet får du perfekta “portioner” som du kan tina och använda vid behov.

"Vid urkärning av en avokado gled kniven över kärnan och handfladan precis där vänster pekfinger börjar", står det i anmälan.
"Vid urkärning av en avokado gled kniven över kärnan och handfladan precis där vänster pekfinger börjar", står det i anmälan.

Du behöver:

1 mogen avokado

1 äggvita (rumstempererad)

1 tsk citronsaft

Gör så här:

Blanda ingredienserna väl. Ta upp en matsked blandning i taget och fördela jämnt på rent ansikte, men undvik ögonen. Låt masken stelna i 30 minuter och skölj sedan bort med ljummet till varmt vatten.

Ansiktsvatten med kamomill och grönt te

Kamomillte är lugnande och rengörande medan grönt te innehåller antioxidanter som skyddar huden mot till exempel solskador och föroreningar.

Du behöver:

1 påse kamomillte

1 påse grönt te

Gör så här:

Lägg tepåsarna i en mugg och häll på hett vatten. Låt stå och dra till vattnet har svalnat. Häll tevattnet i en ren flaska (gärna med sprejmunstycke) och använd efter att du har tvättat ansiktet.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN