Dags att släppa loss

Av: 

Johanna Björklunds

Träning

JOHANNA TESTAR nya mixklassen Afho

Dansa, pausa!
Dansa, pausa!

Älskar du att dansa?

Missa då inte den nya mixklassen Afho där afrodans och house blir ett.

”Det här går ju som en dans.”

En prestigelös och lättsam dansklass i träningsform med afro och house som främsta influenser”. Så beskrivs nya Afho av Åsa Fornander, en av Sveriges största dansinstruktörer, som också tagit fram konceptet. 

Det här blir klurigt är min första tanke. Men det visar sig att jag är lite för snabb att döma. Redan under uppvärmningen får vi känna på gunget, takten och den låga tyngdpunkten så den biten känns inte alls svår när vi börjar med koreografin.

Tuffare streetmoves varvas med snabba steg, men Åsa går igenom allt tydligt utan att det blir tjatigt. Det känns bara utmanande, kul och framför allt – nytt. Fötterna studsar och gunget flyttar liksom in i kroppen. Det blir en härlig mix mellan de stora och mjuka rörelserna från afron varvat med rytmen och känslan från housen. 

Vi öser i 40 minuter och det är först när vi ska köra igenom hela koreografin en sista gång som jag märker hur svettig jag är. Och törstig. Fötterna har inte stått stilla sen musik­en slogs på.

Afho är skön trän­ing där du får en dos kondition, rörlighet och koordination. Dessutom växer självförtroendet. Jag känner mig mer dansant än på någon tidigare dansklass jag provat. Vem kan motstå det?

Tyvärr finns klassen enbart i Stockholm än, men utbildningar är på gång.

Johanna sätter betyg

SVETTFAKTOR: Skönt hög för att vara första gången på en dansklass.

STYRKA/KONDITION: Kondition- och rörlighetsträning. Även mage, ben och rumpa får sitt.

MUSIK: O ja, klubbkänsla och mycket beats.

KOREOGRAFI: Var tredje månad kommer ny koreografi och musik men instruktörerna ska få välja fritt från en övningsbank så klasserna lär bli varierade. Trots att både händer och fötter ska synkas är det förvånansvärt lätt att hänga med.

HÄR TRÄNAR MAN: Det här passet finns på House of Shapes i Stockholm men instruktörer från flera orter har nu gått utbildningen.

PRIS: Du kan testa en klass för 200 kronor. Ett medlemskap på House of Shapes kostar från 390 kronor/månad.

BETYG: Betyg: 4 av 5 plus        

ANNONS

Testa Lyko Lovables: Inspirationskit med handplockad skönhet i begränsad upplaga!

Extern länk från Lyko

Köp här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Träning