”Jag har äntligen vaknat ur min matkoma”

HÄLSA

Christine är 12 kilo lättare

Foto: Privat
Christine före -och efter viktnegången.

Innan Christine Svensson hittade Viktklubb var hon en matmissbrukare. Det spelade ingen större roll om hon var ledsen, glad, sur, irriterad eller lycklig. Allt skulle dämpas eller belönas med mat och godis.

– Jag tackade den person som uppfann självscanning i mataffärerna. Då kunde jag nämligen plocka ner det onyttiga längst ner i korgen och toppa med lite mer nyttiga saker överst. Allt för att dölja för andra.

Under de senaste sex åren har Christine provat det mesta för att gå ner i vikt.

– Men det har slutat likadant varje gång. Motivationen har försvunnit och så har jag gått upp allt igen.

Tappade motivationen

– När jag väl hade börjat äta tänkte jag att dagen ändå var förstörd och då kunde jag lika gärna fortsätta äta. Vissa veckor kunde jag verkligen vara duktig, och hålla mig, men allt som oftast, när vågen inte visade minus tappade jag motivationen och började falla tillbaka i gamla mönster igen. När sambon friade till mig i september kände jag, en gång för alla att det var dags att ta tag i mitt missbruk.

Den 7:e januari i år började Christine och hennes sambo med Viktklubb.

– Jag hade inga jätteförhoppningar men så propsade sambon att vi skulle köpa en matvåg, för att vi skulle kunna gå in helhjärtat för att lära oss att hålla koll på vad vi får i oss. Det visade sig att det jag trodde var en ”normal” portion var det dubbla.

Behöver inte gömma sig mer

Hennes största utmaning har varit att inse sitt missbruk och att hitta ett sätt att kontrollera det.

– Jag har växt otroligt under dessa månader, jag har läst mycket framgångshistorier, fått hjälp på forumet hos Viktklubb och bloggat mycket. Mitt förhållande till mat har vänts upp och ner och det är jag fantastiskt glad över.

Nu kan hon gå upp för en trappa utan att behöva flåsa. Hon går till och från jobbet med lätta steg, och skäms inte över att ha snygga kläder på sig.
– Jag har äntligen vaknat ur min matkoma!

Christines mål var att gå ner till sitt bröllop i juni. Målet satte hon vid 15 kilo. Nu har hon tappat 12 kilo och är motiverad till att fortsätta.

– Jag vill för första gången i mitt vuxna liv vara nöjd över min kropp. Få känna att jag inte behöver gömma mig i en stor t-shirt till sommaren. Jag har lika stor rätt som alla andra att få gå i bikini på stranden i år!