Naturligt smal med smarta val

HÄLSA

Vi älskar att njuta av god mat. Med smarta val går det att både äta godsaker och samtidigt knäppa jeansshortsen — vi visar hur.

Foto: Äpple i stället för rostat bröd? Testa!

Du har rensat skafferiet från skräp och äter tre nyttiga måltider plus mellanmål per dag. Ändå har du svårt att hålla dig borta från godis, chips och dipp – känns scenariot igen?

Du är inte ensam. Men det går alldeles utmärkt att unna sig något smaskigt och ändå nå toppformen!

Du vill ha: Salta chips.

Ditt hälsosamma alternativ: Move over, chipsskål! Edamamebönor som kokats på låg värme i saltat vatten är både fettsnåla och fulla med nyttiga proteiner, kolhydrater och fibrer.

Du vill ha: Rostat bröd med ost.

Ditt hälsosamma alternativ: Skär upp ett mellanstort äpple i klyftor och doppa i en matsked jordnötssmör. Det proteinrika jordnötssmöret och det fiberrika äpplet gör dig mätt, samtidigt som mellanmålet bara innehåller runt 200 kalorier.

Du vill ha: Choklad.

Ditt hälsosamma alternativ: Testa en raw food-chokladmousse! Se recept här intill.

Du vill ha: Plockgodis.

Ditt hälsosamma alternativ: Dela en grapefrukt på hälften och häll över två matskedar honung. Grilla halvorna i ugnen i cirka sju minuter eller tills kanterna blivit guldfärgade. Toppa med en matsked smulade valnötter.

Du vill ha: Glass.

Ditt hälsosamma alternativ: Gör en smoothieglass på en deciliter lättvaniljyoghurt, en deciliter mandelmjölk, en deciliter hallon och en halv banan. Toppa med hackad frukt och nötter.