”Nu kan jag unna mig att äta pizza”

Hon var ständigt förkyld och aldrig nöjd med vikten. Nu, 46 kilo lättare, nygift och frisk, har Anna Brygård äntligen börjat leva det liv hon vill.

För många kan det vara svårt nog att följa en diet. Att sedan fortsätta hålla vikten när ­dieten väl är avslutad är för många i stort sett omöjligt. Anna Brygård har ­alltid varit lite av en ”periodare” när det gäller både mat och träning.

– Jag har alltid tyckt om att träna, men har prioriterat bort det när jag haft för mycket annat i livet som tagit plats. ­Samma sak har det varit med mat.

Hennes viktresa började 2005. Då stod vågen på 111 kilo.

– Min vikt har rasat på en massa olika sätt, både med Viktväktarna och Xtravaganza, men den sista biten är med hjälp av Viktklubb.

Kan unna sig pizza

Till Viktklubb hittade hon för ett år ­sedan. I och med Viktklubbs dagbok där man fyller i sitt kaloriintag kan Anna ­tydligare se hur mycket hon kan äta.

– Jag ser att det finns utrymme för mig att äta en kula glass, utan att jag har ”förstört” den dagen. Jag får ju dessutom ­extra kalorier att använda när jag tränar. Det ger mig en större chans att planera. Jag kan unna mig själv en pizza, men då får jag ta ett ­träningspass och även gå ut och gå en lång­promenad innan. Vilken frihet att få äta det jag vill! Jag behöver ­inte följa någon diet med mat jag kanske inte ens tycker om.

I dag motionerar Anna varje dag. Hon äter mer sallad, frukt och grönsaker men utan att ge upp den mat hon älskar. ­Samtidigt känner hon sig mer harmonisk och har också märkt att immunförsvaret har blivit bättre.

– Förr kunde jag vara ­förkyld varannan månad och det höll i sig minst en vecka varje gång. I år har jag varit småförkyld en enda gång.

Att hon skulle gå ner i vikt bestämde hon sig för innan hon ens hade träffat sin nyblivna man.

– Men det faktum att jag skulle gifta mig gjorde det mycket enklare att skärpa sig det sista året och framför allt de sista månaderna.

Den 10 juni var det dags för Anna att säga ja i kyrkan. Brudklänningen som hon hade måttbeställt var till och med nästan för stor.

– Jag hade nog lyckats lite för bra!

Publisert: