"Nu på våren längtar jag verkligen ut"

Av: 

Angelica Hjortholt

Hälsa

TV4-profilen Rafaela Lindeberg går flera gånger i veckan - för att behålla såväl vikten som flåset.

- Att gå är den absolut mest behagliga motionsformen, säger hon.

Innan Rafaela Lindeberg, 36, ger oss Ekonominyheterna i tv-rutan har hon ofta varit ute på en långpromenad. Ett par förmiddagar i veckan före jobbet går hon från lägenheten på Östermalm i Stockholm runt Djurgårdsbrunnsviken och tillbaka. Rundan tar henne ungefär en och en halv timme.

– Jag försöker utnyttja tiden när jag går och lyssna på nyhetskanaler så jag kommer förberedd till jobbet. Jag har en rysk språkkurs i ipoden också, men den har jag inte kommit speciellt långt med, säger hon och skrattar.

Gå tillsammans

Ibland får hon sällskap av dottern som cyklar bredvid, ibland har hon en kompis med sig på rundan. Att gå tillsammans med någon är ett utmärkt tillfälle att reda ut saker och prata av sig.

– Det som är så bra med promenader är att man kan slå flera flugor i en smäll. Som att socialisera eller uppdatera sig. Eller bara njuta.

Hur fort hon går beror på hur mycket tid hon har. Är schemat pressat åker träningskläderna på och hon blir svettig, men allra bäst tycker hon det är när tiden är obegränsad och hon kan gå i jeans.

”Man blir piggare”

Rafaela har gått ganska regelbundet i 10–12 års tid. På vintern när vädret känns föga lockande förflyttar hon promenaderna till löpbandet på gymmet.

– Men nu på våren längtar jag verkligen ut. Det är så avkopplande och man blir piggare helt enkelt. Dessutom känns det i ögonen att man släpper datorseendet för ett tag. Det är så sällan man skådar ut!

”Ta det piano”

Hon har testat stavar, men tycker det är bökigt och för mycket är släpa runt på. Något hon istället gärna bär med sig är familjens nytillskott, den lilla söta yorkshireterriern Lazlo som inte orkar hela vägen själv.

– Att gå är den absolut mest behagliga motionsformen. Någon gång ibland så springer jag, men det känns mycket mer givande att gå. Har man tid tycker jag att man ska unna sig att ta det piano.?

ANNONS EXTERN LÄNK

Gör en hälsokontroll och få koll på hur din kropp mår - välj ditt test här.

Werlabs

Publisert: