”Så fick jag tillbaka min superkropp”

Hälsa

Anna Fernettes mat- och träningsschema ger dig en vältränad kropp – och en bättre självkänsla

Trött på gravidkilon som aldrig vill försvinna?

Tiden som aldrig räcker till?

Småbarnsmamman Anna Fernette fick nog av ursäkterna – och kom i superform på bara tre månader.

Här visar hon hur du kan göra likadant.

Ner 18 kilo och i superform på tre månader. Så har det gått till båda gångerna Anna Fernette har fött barn, senast nu i somras. Fettprocenten har hon sänkt från 20 till 10 procent.

– Det är kul när man inser hur lätt det faktiskt är, säger hon.

Peppad av kommentarer

Det började med att kollegorna skämtsamt sade saker som ”gravid, då blir du tjock och go!”. Samtidigt kunde Anna inte träna under graviditeten då hon hade stora problem med foglossning.

– Jag kunde knappt gå promenader, så illa var det.

Även hennes man, artisten Anders Fernette, tränade hårt för att komma i form till inspelningen av en musikvideo.

– Då bestämde jag mig att fasen, vad jag ska komma tillbaka efter graviditeten, säger Anna.

Trött på promenader

Sex veckor efter sonen Noahs födsel i somras var Anna på gymmet. Minst tre träningspass i veckan blev det. Samtidigt skar hon ner på kolhydrater och åt mer protein och grönsaker. I dag tränar hon sex gånger i veckan.

– Klart man ska vara försiktig efter en graviditet, men jag är så trött på promenader hit och dit, och att man ska lära sig älska sin nya kropp. Tuff, hälsosam träning är grejen, säger Anna.

Att hon inte skulle ha tid eller ork stämmer inte. Timmen på gymmet med tjejkompisen ser hon till att planera in efter att Anders kommer hem från jobbet.

– Jag blir en bättre mamma de andra 23 timmarna. Det är jättebra även för Anders som får själv tar hand om barnen. Männen måste få lösa eventuella problem själv utan att man är där och dirigerar.

Bättre sexliv

Träningen har gett mersmak och i sommar utbildar sig Anna till personlig tränare. Nu uppmanar hon andra nyblivna mammor att träna och äta rätt. Inte bara ger det en starkare kropp, utan även bättre självförtroende.

– Man går hemma och väger 10-20 kilo för mycket med kräks på tröjan, inte konstigt att man känner sig oattraktiv. Med träningen känner man sig hetare.

Även sexlivet blir bättre, tycker hon.

– Plötsligt står man inte där med bäbis på höften och sleven i grytan, utan gör faktiskt något för sig själv. Då vaknar männen!

Camilla Björkman

ANNONS EXTERN LÄNK

Skönhet & behandlingar med aktiva, naturliga ingredienser - 25% på Swiss Clinic här!

NordicFeel SE

Publisert:

Aftonbladet

/

Hälsa