En dans på GYMMET

Av: 

Jessica Linnman

Träning

Wellness testar ELEMENTARY

Sväva, hopp, snurr och så sveper vi fram som en vajande björk i vinden.

Det låter kanske enkelt (och lite flummigt) men det är utmanande för både bålen, hjärtat och – framförallt – koordinationen.

Tobias och Cecilia hade fullt fokus!

Ett sätt att dansa som känns vackert och arbetat. Så står det i beskrivningen av elementary som presenteras av Tobias Karlsson från ”Let’s dance” och Cecilia Gustafsson med 20 års erfarenhet i fitnessbranschen.

Emellanåt drömmer vi oss vackra och graciösa men däremellan känner jag mig mer som en elefant i en porslinsaffär. Och det är inte många hela vaser i min affär…

Passet är inspirerat av modern dans och är en kombination av just dans, fitness och yoga. Vi börjar med enklare svepande och långsamma övningar som känns mer yoga än dans men efter några repetitioner lägger vi till några snurrar, lite tempo och mer energi. Genast går vi över till mer dans och fitness och rörelserna blir väldigt mycket mer utmanande. Jag är inte den enda som tar varvet åt höger i stället för vänster, men efter lite övning sitter det och jag känner svetten komma dansande.

Bålstabiliteten får sig en utmaning framåt, bakåt och åt sidorna, och i mitten av passet när alla olika rör­elser sätts ihop blir det riktigt utmanande och jag glömmer bort både tid och rum vilket tyder på bra träning.

När tårna sträcks ut är danskänslan påtaglig, vi gör oss långa i kroppen och lever oss in i det djuriska, vilda som målas upp framför oss. Ju tryggare jag blir i rörelserna desto mer tar jag i – och desto jobbigare och roligare blir det.

Avslutningen är lugn och vi får känna på lite rörlighetsträning. Kroppen känner att den fått röra på sig – den är smidigare och varmare, men träningsvärken uteblir.

ELEMENTARY

SVETTFAKTOR: Liten.

STYRKA/KONDITION: Inte så mycket av någondera men bra för stabilitet och rörlighet. 

HÄR TRÄNAR DU: Passethålls på diverse event runtom i Sverige. Instruktörer utbildas nu. Läs mer på Holistictraining.se.

PASSAR: Ett pass som verkligen passar alla så länge du vågar släppa loss hämningarna och ge dig hän.

BETYG: Betyg: 3 av 5 plus

ANNONS EXTERN LÄNK

Så vet du om du är i hormonell obalans - läs expertens råd här.

Wellness

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Träning

Tester