Testa skedtricket!

Lös dina skönhetsproblem – med en sked

Trodde du att en sked endast har sin plats i köket? Glöm det! Den kan hjälpa till när du minst anar det.

Minska påsarna under ögonen

Innan du går och lägger dig, släng in två metallskedar i frysen. När du vaknar morgonen därpå, applicera dem (med den rundade baksidan mot huden) under dina ögon, så nära ögonvrån som du kan komma. Dra dem sedan sakta mot den yttre ögonvrån med ett lätt tryck. Rörelsen hjälper till att dränera den vätska som har samlat sig under dina ögon och kylan minimerar svullnad.

Slipp nagellackskladd

Du vet hur man alltid lyckas få lite lack på fingertopparna när man målar naglarna? Inte om du tar till det här knepet: Tryck spetsen av en plastsked under din nagel. När du sedan drar med nagellacksborsten glider den ut på skeden i stället för att fläcka ner din hud.

Minska blåmärket

Ha alltid en sked i frysen, för då kan du gnida ett färskt blåmärke med den kalla baksidan. Det saktar ner blodet som rusar till området och gör blåmärket blekare.

Bli av med finnen

Fyll ett glas med hett vatten (som dock inte bränner huden). Lägg i en sked och vänta tills den har smittats av värmen. Prova skeden på baksidan av din hand först så att den inte är för varm och håll den sedan mot din nya finne tills skeden kallnar. En konstig rutin som hjälper den att läka snabbare!

Måla mascaran perfekt

Om du håller en sked under din nedre fransrad (med den kurviga sidan utåt) slipper du oavsiktliga svarta fläckar under ögonen när du målar med mascaran.

Källa: Cosmopolitan

Jonna Karvonen

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN