Kim är extremt allergisk mot nickel

HÄLSA

– kan inte ta i någonting

Tänk dig att inte få äta med vanliga bestick eller att inte kunna knäppa behån.

Det är verkligheten för Kim Taylor som är allergisk mot nickel.

– För att minska risken att jag kommer i kontakt med det så stryker jag nagellack på allt jag måste ta i, säger Kim Taylor.

Foto: Kim Taylor lider av svår nickelallergi.

Många förknippar nickel med smycken eller mynt, men materialet finns i mycket mer. Kim Taylor, 48, från Northamptonshire i England har varit väldigt känslig mot den silvervita metallen sedan hon var sex år.

– Minsta spår av nickel utlöser min allergi, allt från knivar, gafflar, klockarmband, behåhyskor och haken på min väska, berättar Kim Taylor för Daily mail.

Stryker nagellack

Hon påverkas så illa att hon tvingas styrka ett tunt lager nagellack på alla metallytor, så som dörrhandtag, saxar, pennor, glas och till och med hyskorna på hennes behåar.

– Jag utvecklar röda, kliande utslag på mina fingrar och händer, ungefär som värmeutslag, som svider och blir mycket smärtsamma. Ibland är det så illa det sprider sig upp längs armen och mina fingrar blir gröna, säger Kim Taylor.

Har med sig bestick

För att kunna gå ut och äta på restaurang eller bli bortbjuden på middag har hon alltid med sig egna bestick i trä. Dessutom måste hon vara försiktig med vad hon äter, eftersom nickel även kan finns i små mängder i vissa livsmedel, som nötter, kakao och bönor.

Kim har försökt bli bättre genom att smörja sig med en steroidkräm, men de gjorde bara huden irriterad. I stället har hon nu testat ett naturligt antihistamin och menar att det har hjälpt henne.

– Jag är fortfarande allergisk mot nickel, men på sin höjd och endast någon enstaka gång kan jag få röda prickar på mina fingrar, tidigare skulle de ha blivit röda och ömma.

ARTIKELN HANDLAR OM

Allergi