Ny digital tjänst – så kan den hjälpa dig att komma vidare

Sofia Ljungmark: ”Varje människas behov är unikt”

Behöver du hjälp att se med nya ögon på ett problem? Då kan en coach vara värdefull.

Nu finns en helt ny digital tjänst för coachning:

– Varje människas behov är unikt, och därför behövs unika lösningar – vilket personlig och proffsig coachning ger, säger Sofia Ljungmark på Wellobe Coach.

Om du har ett problem du inte kommer förbi, något som maler eller gör att det känns som att du har kört fast, dåliga vanor du inte kommer ur – då kan det ibland behövas hjälp på vägen att komma vidare. Stress, sömnsvårigheter, relationsproblem eller något som gör att du inte trivs på jobbet kan också vara sånt som det behövs en utomståendes hjälp med att se lösningar på. Att prata med familj och vänner kan räcka, men ibland krävs det mer. Då kan en coach vara värdefull.

Coaching online

Det finns flera coachningstjänster online och allt fler coacher använder exempelvis Skype för att prata med sina klienter.

Nu görs en storsatsning på en helt ny digital tjänst – Wellobe Coach. Bakom tjänsten står mediebolaget Schibsted, där bland annat Aftonbladet och Svenska Dagbladet ingår.

– Vi erbjuder samtal med kompetenta coacher som arbetar med vetenskapligt grundade metoder. Varje människas behov är unikt, och därför behövs unika lösningar – vilket personlig och proffsig coachning ger, säger produktchef Sofia Ljungmark på Wellobe Coach.

Akademisk beteendevetenskaplig utbildning

Via sajten wellobe.com kan du välja en coach med specialinriktning som passar dig och också boka tid och kommunikationskanal.

– Alla våra coacher har en akademisk beteendevetenskaplig utbildning, till exempel psykolog eller en kandidatexamen i neurovetenskap. Metoderna som coacherna använder är evidensbaserade, det vill säga att det finns vetenskapligt underlag för att metoderna fungerar, försäkrar Sofia Ljungmark.

En session med coachen är 55 minuter lång. Hur många sessioner som behövs beror på vad det är för problem du vill ta upp.

Malin Kaldo

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN